108 godina škole u Džepu

Lokalne vesti - Četvrtak 03.11.2016 - 22:26

Vranje - Osnovna škola “Vojvoda Radomir Putnik“ iz sela Džep kod Vladičinog Hana obeležila je svoj 108. rođendan priredbom koju su organizovali nastavnici i đaci.

Priredba u čast jubileja. Foto: FB škole Priredba u čast jubileja. Foto: FB škole

Prvi podaci govore da je osnovna škola u Džepu izgrađena i počela sa radom oko 1893. godine pod imenom „ Vojvoda Radomir Putnik“. Kasnije je školsku zgradu sagradio 1907. godine meštanin sela Džep Pejko Kačarević, od kad se i zvanično računa postojanje ove obrazovne ustanove.

Direktorka škole Milena Zafirović kaže da škola dana sbroji 82 đaka u 17 odeljenja, od kojih su pet isturena u planinskim selima Grdeličke klisure.

- Škola se iz godine u godinu suočava sa osipanjem učenika. Ono što našu školu izdvaja od drugih je i veliki broj đaka pešaka.

Nedavno smo završili ograđivanje škole, i pripremamo projekat za zamenu stolarije u isturenom odeljenju u selu Manjak
- navodi Zafirovićeva.

U školi posebno ističu da je njen đak nekada bio i Zoran Stanković, jedan od najboljih svetskih patologa, nekada ministar odbrane i zdravlja, a sada predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.
 

Ovaj segment programa OK Radija podržan je od strane opštine Vladičin Han u okviru medijskog projekta. Stavovi izneti u prilogu ne odražavaju nužno stav opštine Vladičin Han.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: