200.000 evra za novu skupštinsku salu

Lokalne vesti - Nedelja 30.12.2012 - 12:57

Vranjska skupštinska sala biće u potpunosti renovirana u narednom periodu, pre svega zbog loše energetske efikasnosti.

Budući izgled sale Budući izgled sale

Predsednik Skupštine Dejan Tričković za OK Radio kaže da je trenutno ta prostorija u zgradi Gradske uprave „crna rupa“, te da se krenulo sa pripremom dokumentacije za njenu rekonstrukciju.

– U letnjim mesecima ne uspevamo da ohladimo, a zimi da ugrejemo salu, tako da smatramo da ona zahteva kompletnu rekonstrukciju.

Zbog toga je urađen glavni projekat kojim se rešava najpre energetska efikasnost, a zatim i promene u vidu enterijera i tehničke inovativnosti.

Prema tom projektu radiće se led osvetlјenje, mogućnost elektronskog glasanja, soba za tehniku i slične stvari koje poseduje republički Parlament – objašnjava Tričković.

On kaže da i pored odrađenog glavnog projekta, para u budžetu za realizaciju nema.

 – Iz tog razloga ćemo konkurisati kod nadležnih ministarstava i donatora, pa očekujem da će sredstva biti prikupljena.

Prema nekim prvim procenama potrebno je oko 200. 000 evra, a tih para mi nemamo.

Po konkursnoj dokumentaciji koju spremamo, realizacija projekta renoviranja skupštinske sale će se odvijati u nekoliko faza. Jedino na taj način možemo posao da završimo kvalitetno i do kraja – kaže Tričković.

Inače, sala lokalnog Parlamenta sagrađena je pre 30 godina i od tada do danas u njoj se ništa nije menjalo i renoviralo.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: