60 godina NARODNOG

Lokalne vesti - Utorak 08.12.2015 - 09:39

U okviru obeležavanja 60. godina od osnivanja Narodnog univerziteta u Vranju, u sali Doma vojske održana je svečana akademija, na kojoj je govorio direktor ustanove Boban Mihajlović.

Detalj sa svečane akademije FOTOvranje.org.rs Detalj sa svečane akademije FOTOvranje.org.rs

- Naša pretenzija je da Narodni univerzitet u bliskoj budućnosti postane konceptualno sličan modernim Narodnim školama u Evropi  koje imaju najveći renome i gde svoje usavršavanje nastavljaju oni koji nemaju mogućnosti da studiraju ali žele da se obrazuju, dokvalifikuju ili prekvalifikuju nakon srednje škole - rekao je Mihajlović.
 
O značaju ove ustanove za Vranje govorio je i gradonačelnik Zoran Antić. Prikazan je i film ''60 godina Narodnog univerziteta'' u produkciji DN 017, a program na četiri jezika pripremili su učenici i profesori Gimnazije ''Bora Stanković''.

U organizaciji Narodnog univerziteta, počela je i Druga književna kolonija, koja će obuhvatiti književne večeri Dejana Stojiljkovića, Vladimira Kecmanovića, Ljubivoja Ršumovića, radionice za učenike osnovnih škola, izložbe i promocije.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: