APOTEKA: Ma, demantujemo

Lokalne vesti - Petak 25.11.2016 - 16:02

Apoteka Vranje još jednom je ušla u raspravu sa sagovornicima OK Radija i to proglasila za demanti, ovoga puta na tekst OSA: Hvala za smenu direktorke.

Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio Apoteka u Vranju: Gužva kao sudbina FOTO OK Radio

Bez namere da ikako intevenišemo u ovom sporu, prenosimo saopštenje u celini.

U cilju tačnog informisanja građana, Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje saopštava da :

-    nije bilo nezakonitog otpuštanja radnika kako je navedeno, već po Zakonu o utvrđenom maksimalnom broju zaposlenih ,a po instrukcijama Ministarstva zdravlja;

-    ne postoje falsifikovana dokumentacija koja je predata Ministarstvu zdravlja i RFZO-u. Izjava da je Ministarstvo zdravlja naložilo obustavu nezakonitog otpuštanja radnika nije istinita,jer je otpuštanje bilo zakonito i po instrukcijama Ministarstva zdravlja;

-    izjava da je načinjeno krivično delo nenameskog trošenja budžetskih sredstava takođe nisu tačna, jer su sredstva za isplatu otpremnina bila predviđena u Finansijskom planu ZU Apoteke Vranje za 2016.godinu, koji je usvojila Skupština grada Vranja i RFZO.

-    izjava ,,veliki manjak`` je takođe netačna,jer nije utvrđen nikakav robni manjak;

-    direktorka Olivera Tomić nikada nije izjavila da su nebitna rešenja inspekcije rada, već da su radnici koji su proglašeni za tehnološki višak vraćeni na rad po njihovom rešenju na nesistematizovana radna mesta.

Imajući u vidu napred navedeno, u cilju istinitog informisanja javnosti, molimo da ovaj demant objavite u celosti.

Takođe, potrebno je da i svi drugi mediji koji su preuzeli napred navedene netačne navode objave ovaj demant.

ZU APOTEKA VRANJE
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: