Bankrot za PZP Vranje

Lokalne vesti - Utorak 21.05.2013 - 10:48

Preduzeće za puteve iz Vranja je bankrotiralo, odlučio je Privredni sud u Leskovcu.

Protest radnika PZP-a ulici u Vranju Protest radnika PZP-a ulici u Vranju

Sud nije prihvatio plan rereorganizacije stečajnog upravnika Branka Mitića, pa je bankrot ostao jedino rešenje.

Kako trenutno stoje stvari, preduzeće bi i kao bankrot moglo da nastavi da radi do prodaje, kao što je, prema navodima sindikaalacca u fiirmi, slučaj sa putarima u Nišu.

Druga mogućnost je da se preduzeće da pod zakup i nastavi poslovanje, poput  PZP  iz Kragujevca, tvrde putari.

Sindikalac Dragan Dimitrijević kaže da preduzeću predstoji popis ugovorenih poslova, potrebne radne snage sredstava i mehanizacije.

- Najpovoljnija varijanta za PZP je da preduzeće radi pod zakup za šta se pravi ugovor na određeno vreme do njegove prodaje.

Mnogo je zainteresovanih, jer smo firma koja poseduje kapacitete kada je u pitanju putna privreda na jugu Srbije – kaže Dimitrijević.  

Za preuzimanje PZP-a su prema njegovim rečima zainteresovane  grčka „Terna“ i korporacija „Caričin grad“ iz Niša.
 
Dimitrijević kaže da je o novonastaloj situaciji u PZP-u nakon odluke o bankrotu obavešteno gradsko rukovodstvo i resorno ministarstvo.

- Sam ministar Milutin Mrkonjić obećao je da PZP iz Vranja  mora da postoji i da je to prioritet države – kaže na kraju Dimitrijević.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: