Dežer obišao radove u Jelašnici

Lokalne vesti - Utorak 14.05.2013 - 16:21

Romsko naselje u selu Jelašnica kod Surdulice uskoro će dobiti pijaću vodu zahvaljujući projektu izgradnje Vodovoda sredstvima Evropske unije preko programa EU Progres.

obilazak radova u Jelasnici obilazak radova u Jelasnici

 

Završetkom treće, poslednje faze izgradnje biće obezbeđeno kvalitetno snabdevanje vodom za više od 300 porodica. Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer sa predsednikom opštine Surdulica Novicom Tončevim obišao je radove u Jelašnici. 
 
– Ovaj projekat ne bi mogao da bude završen da Evropska unija nije prepoznala značaj izgradnje Vodovoda za žitelje ovog područja. 
 
Mi u opštini Surdulica smo zaključili da je veoma korisno sarađivati sa Evropskom unijom, pa ćemo tako i u narednom periodu raznim projektima konkurisati kod evropskih fondova – istakao je Tončev. 
 
Za izgradnju Vodovoda u Jelašnici, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko EU Progresa uložili 300.000 evra. 
 
 
– U svetu ima mnogo ljudi i domaćinstava koji nemaju pristup tekućoj vodi koja je izvor života. Posebno mi je zadovoljstvo što smo uspeli da vodu dovedemo u Jelašnicu gde je meštanima tog sela bila preko potrebna – kazao je Dežer. 
 
Inače, Jelašnica je mesto sa 1200 stanovnika, a polovinu čine žitelјi romske populacije koji nemaju adekvatno rešen problem vodosnabdevanja. Projekat je idejno započet pre 13 godina, ali nije bilo dovolјno sredstava za njegovu realizaciju. 
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: