DS: "Dani Vranja" - širenje palanačkog duha

Lokalne vesti - Sreda 04.09.2013 - 11:02

Nedavno završena manifestacija „Dani Vranja“ u GrO DS ocenjena je kao palanačka manifestacija, ispod časti i dostojanstva svakog građanina.

Andonov Andonov

Potpredsednik vranjskih demokrata Igor Andonov rekao je da je organizovanjem ovogodišnjih „Dana Vranja“ status grada koji ima Vranje narušen, jer je za vreme trajanja manifestacije grad ličio na, kako je kazao, palanku u kojoj se održavao festival sa raznoraznim pevaljkama i starletama.

– Ovakva skandalozna i sramna manifestacija zaista ne priliči gradu i ako se ovako nastavi može nam se oduzeti status grada.

Protiv ovakvih spektakala smo se borili pre 2008. godine i taman kada je Vranje za svoj najveći praznik dobilo jednu kulturnu manifestaciju sa etno motivima i zvučnim imenima iz sveta muzike, imali smo priliku da ove godine gledamo kojekakve pevaljke i starlete iz „Granda“ – kaže Andonov.

On dodaje da je ideja prethodnog gradskog rukovodstva bila da „Dani Vranja“ postanu balkanski etno fistival, koji će biti prepoznatljiv u celoj Evropi.

– Doživeli smo da ove godine manifestaciju spuste na najniže moguće grane. Ja zaista nemam ništa protiv pevaljki i pevača iz „Pinkove“ produkcije, ali smatram da tako nešto ne bi trebalo da se nađe na ovakvoj manifestaciji.

Uporedite samo muzičke veličine kao što su Vlatko Stefanovski, Kemal Monteno, Masimo Savić i Jovan Maljoković sa tamo nekom Selakov, Šabanom ili ne znam ko je sve pevao ove godine – kaže Andonov.

On je dodao da sa nestrpljenjem iščekuje finansijski izveštaj sa manifestacije, kako bi video koliko koštaju, kako je kazao, „svi ovi vredni, izuzetni muzičari, poznati širom Evrope i sveta“.  

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: