Eparhija vranjska: Očekujemo njihovo pokajanje

Lokalne vesti - Četvrtak 21.03.2013 - 11:15

Povodom novog slučaja u „aferi Pahomije“ saopštenjem za javnost oglasila sse i Eparhija u Vranju.

Sa sajta Eparhije vranjske Sa sajta Eparhije vranjske

Saopštenje eparhije vranjske prenossimo u celini.

Povodom pitanja Novina „Vranjskih“ upućenih Eparhiji, a koja se odnose na Episkopa vranjskog gospodina Pahomija, obaveštavamo javnost o sledećem:

- Novine „Vranjske“, po istom scenariju kao što su to uradile 9. januara 2003. godine, žele da naprave novi „slučaj Pahomije“.

Kako tada nisu uspeli da ga udalje sa episkopskog trona Eparhije vranjske, očekuju da to sada urade, opet u vreme velikih dana naše svete Crkve i na isti način.

U prvom slučaju, 2003. godine, sud je doneo pravosnažnu oslobađajuću presudu za episkopa Pahomija. Mi tu ništa ne možemo niti da dodamo niti da oduzmemo.

Onima koji su naručivali i izvršavali „slučaj Pahomije“, to se nije dopalo.

Potrošena su mnoga novčana sredstva, zloupotrebljeni od zlobnikâ maloletnici koji su poslužili kao sredstvo u obračunu inih organizacija sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom u Eparhiji vranjskoj, a rezultata nije bilo. Neće ga biti ni ovog puta.

Trnoviti put kojim ide Srpska Pravoslavna Crkva na prostoru Eparhije vranjske, zajedno sa njenim Episkopom, gospodinom Pahomijem, nije ništa drugo do ispunjenje jevanđelske poruke: „...Sve će vam to činiti zbog imena mojega“.

To je i dokaz životvornosti porukâ Gospoda našeg Isusa Hrista u svim vremenima.

Neprijatelji Crkve žele njeno uništenje, ali zaboravljaju da Crkva nije ljudska već božanska ustanova koja je trajala, traje i trajaće doveka.

Ovaj, još jedan u nizu pokušajâ napada na episkopa Pahomija, kako to samo nečastivi može da uredi, počeo je prvog dana Velikog posta, a pošto vreme posta jeste vreme vlastitog preispitivanja i opraštanja, to upućujemo poruku neprijateljima Crkve da preispitaju sebe i svoje postupke kojima napadaju Srpsku Pravoslavnu Crkvu i njenu jerarhiju, a mi im opraštamo i očekujemo njihovo pokajanje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: