Gradonačelnik: “Direktor Direkcije da prouči zakone”

Lokalne vesti - Sreda 28.08.2013 - 16:21

Vranje - Povodom teksta na OK Radiju „Direkcija: Rešićemo put prema Poljanici“ i izjave Gorana Đorđevića, direktora Direkcije za izgradnju o sanaciji puta do Poljanice, saopštenjem za javnost oglasio se gradonačelnik Zoran Antić.

Zoran Antic Zoran Antic

-Direktor Đorđević je po ko zna koji put u svojim medijskim nastupima iskoristio priliku da na račun Gradske uprave iznese neistine i kritike.

 

U prvo vreme sam to pripisivao neiskustvu, želji za dokazivanjem, ali i nameri da se u Vranju uradi nešto novo, nešto što će biti od koristi za sve građane.

 

I  nisam zamerao gospodinu Đorđeviću sve do momenta kada je izjavio „ Vranju je za održavanje lokalnih puteva od strane države zbog greške u Gradskoj upravi pripalo 36 umesto 72 miliona dinara“.

 

Pitam Vas gospodine Đorđeviću da li ste uopšte svesni onoga što ste izgovorili?

 

Očigledno da niste, kao što i ne znate da je  rebalansom budžeta Republike Srbije taj iznos prepolovljen – piše gradonačelnik i dodaje da to nije učinila Gradska uprava, već Vlada Srbije, a da su taj budžet usvojili poslanici Narodne Skupštine.

 

- S obzirom da rukovodite preduzećem kakvo je Direkcija i da ste se latili vrlo odgovorne funkcije onda to podrazumeva praćenje i primenu Zakona.

 

Ukoliko Vam pak nešto nije jasno, onda Vam na raspolaganju stoje gradske službe i ja lično i  spremni smo da  Vam pomognemo.

 

To nam je posao, ali ne i da pojedinci trpe, Vaše u najmanju ruku nadmeno ponašanje, koje ne priliči nikome, a pogotovu ne direktoru preduzeća piše u saopštenju.

 

Gradonačelnik Antić je podsetio da je nadležnost direktora Direkcije zakonski definisana i da granica ne sme i ne može biti pređena.

 

– Đorđević to uporno čini, pa sam primoran da na ovaj način skrenem pažnju jer bi u suprotnom Gradsku upravu optužio za kašnjenje radova zbog recimo loših vremenskih uslova.

 

Savetujem Đorđevića da se pre svake izjave medijima dobro pripremi i prouči propise, pa da tek kaže ono što ima.

 

U svojoj kući se može ponašati kako hoće, ali u preduzeću, Gradskoj upravi ili bilo kojoj drugoj ustanovi mora prema zaposlenima da pokaže poštovanje – saopštio je gradonačelnik Antić.

 

Podsećanje da je u utorak za OK Radio direktor Direkcije za izgradnju Goran Đorđević izjavio da će u najskorije vreme put od Vranja do Poljanice biti rekonstruisan i da je tender za izvođače radova u toku.
 

 

On je kazao i da je zbog greške u Gradskoj upravi, Republika Gradu umesto 72 miliona uplatila za održavanje lokalnih puteva 36 miliona dinara. https://okradio.rs/vesti/lokalne/direkcija-resicemo-put-prema-poljanici_35547.html

 

Aleksandar Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: