Gradonačelnik Vranja: Uhapšeno osam piromana i nasilnika

Lokalne vesti - Petak 28.12.2012 - 12:23

U velikoj akciji Žandarmerije i kriminalističke policije, u Vranju je do sada uhapšeno osam osoba zbog paljevina automobila i narušavanja javnog reda i mira.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da je akcija još uvek u toku i da Vranjanci mogu biti mirni i spokojni.

 – Reč je o izvršiocima više krivičnih dela. Da li među uhapšenima ima i nalogodavaca, to još uvek ne znamo, jer u korist akcije ne treba izlaziti u javnost sa takvim informacijama.

Što se tiče paljevina automobila, tu postoje tri kruga, a to su izvršioci, nalogodavci i pokrovitelji.

Radi se o jednom organizovanom kriminalu i zato su kriminalistička policija i Žandarmerija uzele učešće u ovoj širokoj akciji.

Ja nemam precizne podatke ko je među uhapšenima nalogodavac, ko izvršioc, a ko pokrovitelj. O tome više znaju istražni organi od kojih očekujemo tokom dana zvanične informacije sa imenima tih lica – kaže Antić.

S obzirom da je među uhapšenima i Miloš Mladenović zvani Žaba, inače dojučerašnji odbornik SNS, zamenica gradonačelnika i visoka funkcionerka te stranke Bojana Veličkov izjavila je da je informacija o njegovom hapšenju potvrđena, a da je Mladenović svojevoljno u četvrtak na sednici Skupštine grada podneo ostavku na mesto odbornika SNS.

– On je podneo ostavku, ali je i dalje član naše stranke. Ukoliko se dokaže da je kriv, biće sankcionisan i izbačen iz stranke.

Stav SNS-a je da svako ko je kriv bez obzira na kojoj je funkciji i kojoj opciji pripada, mora da odgovara pred zakonom za svoje postupke.

Da li je kriv ili nije, utvrdiće istraga nakon čega ćemo znati koje korake treba preduzeti što se tiče njegovog daljeg članstva u stranci – kaže Veličkov.

Prema rečima nadležnih, ova akcija pripremana je mesecima unazad, a počela je u petak rano ujutru na više lokacija u gradu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: