Gužve oko pečenog vola i točilice za pivo

Lokalne vesti - Četvrtak 02.05.2013 - 15:23

I ove godine tradicionalno najveći broj Vranjanaca 1. maj proveo je u prirodi van grada, a najveća gužva bila je na obnovlјenom najpoznatijem izletištu „Ćoška“ i na brdu Pržar oko hotela „Simpo“.

Ćoška, vo na ražnju Ćoška, vo na ražnju

Dok su se uz prigodan muzički program koji je trajao do kasno u noć i vola na ražnju slavili prvomajski praznici u Ćoški, Vranjanci su na Pržaru uživali u hladovini borove šume uz živu muziku iz hotela.

Zahvalјujući saradnji grada Vranja i Apatinske pivare na rekonstrukciji izletišta Ćoška, tamo je bilo preko 50 radnika, kako bi se tom mestu vratio stari sjaj.

Pre rata ovde su bili održavani Đurđevdanski uranci, a nakon oslobođenja i prvomajski.

Za Međunarodni praznik rada u Ćoški su se okuplјale porodice, tokom celog leta bile su organizovane igranke, a kasnije i diskoteke.

Mnogi koji su 1. maj proveli tamo kažu da je u trenutku ceo utisak delimično pokvaren kada se delilo meso pečenog vola, pa je masa naroda nagrnula na radnike koji su bili angažovani za taj deo posla.

Takođe, s obzirom da je Apatinska pivara gostima darovala i točeno pivo, veliki redovi bili su i pored kamiona „Jelena“.

Ništa manje atraktivnije bilo je i na Pržaru i Aleksandrovačkom jezeru, gde je bilo više od 1.000 posetilaca.

Samo u hotelu „Simpo“ bili su upošljeni svi radni kapaciteti, jer je i bašta objekta bila proširena na celo dvorište hotela.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: