HIRURŠKI BLOK do kraja 2018.

Lokalne vesti - Četvrtak 22.12.2016 - 11:48

Delegacija grada Vranja, na čelu sa gradonačelnikom Milenkovićem i većnikom za zdravstvo Miroljubom Stankovićem je uz menadžment ZC-a obišla radove na Hirurškom bloku.

Lokalna samouprava izvršava svoje obaveze; FOTO: D. Ristić/OK Radio Lokalna samouprava izvršava svoje obaveze; FOTO: D. Ristić/OK Radio

Radnici vranjskog „Vodovoda“ rade na povezivanju zgrade u izgradnji na vodovodnu mrežu, što je deo radova koji su u nadležnosti lokalne samouprave.

Predstoji još i uređenje javne rasvete i pristupne saobraćajnice, a ukupna vrednost radova je oko 30 miliona dinara.

- Vrednost samo ovih radova na povezivanju na vodovodnu mrežu iznosi 2,9 miliona dinara.

Mi i po ovom hladnom vremenu ispunjavamo svoje obaveze i završićemo ih sigurno do aprila 2017. godine
-  najavio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je rekao i da je do sada na zgradi Hirurškog bloka urađeno oko 60 odsto radova, u šta je uloženo oko četiri miliona evra.

- U izgradnju Hirurškog bloka EU PROGRES ulaže 2,8 miliona evra, a Ministarstvo zdravlja u njegovo opremanje dodatnih 1,8 miliona evra – rekao je Milenković.

V.d. direktor ZC-a, dr Dragan Veličković je istakao da su ovi radovi koje organizuje Grad sa svojim javnim preduzećima od velikog značaja kako bi se na proleće krenulo u završetak radova na Hirurškom bloku.

- Projekat „jedna bolnica pod jednim krovom“ će omogućiti da pacijentima bude dostupno blagovremeno i kvalitetno lečenje.

Pored završetka unutrašnjosti zgrade, kupovini opreme i njenog instaliranja, u perspektivi su i edukacije osoblja koji će raditi u novim uslovima.

Ako sredstva budu uplaćivanje na vreme i investitor sa izvođačima napravi adekvatne ugovore, očekujemo da sve bude gotovo do kraja 2018. godine
– rekao je Veličković.

Gradski većnik za zdravstvo Miroljub Stanković je rekao da je projekat Hirurškog bloka započela Svetska banka 2006. godine.

- Da bi radovi bili završeni, neophodno je bilo da se završe ovi infrastrukturni radovi u čemu je lokalna samouprava dala svoj značajan doprinos.

Nadam se da ćemo sa završetkom Hirurškog bloka imati jedan prijatan sadržaj za 280.000 osiguranika iz Pčinjskog okruga i još 42.000 iz Kosovskog Pomoravlja.

Mogli smo da krenemo i ranije, ali nam se nije dalo zbog ovakvih ili onakvih opstrukcija i ja se nadam da ćemo aprila naredne godine imati zadovoljstvo da otpočnu završni radovi na Hirurškom bloku
– rekao je većnik Stanković.

 


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: