I UEFA sumnja u meč Partizan – Dinamo!

Lokalne vesti - Petak 30.11.2018 - 10:55

Vranje - Utakmica između Partizana i Dinama iz Vranja u Beogradu, koja je završena pobedom crno-belih od 6:0, na tapetu je i evropske kuće fudbala.

Gol Partizana koji je pokrenuo lavinu FOTO: Printscreen Gol Partizana koji je pokrenuo lavinu FOTO: Printscreen
Posle mečeva Proleter Novi Sad - Radnički Niš i Zemun - Rad, na tapetu UEFA našla se još jedna utakmica Superlige, i to Partizan - Dinamo Vranje, koja je završena rezultatom 6:0.
 
Prema saznanjima portala Mozzart sport, iz UEFA je u četvrtak stiglo „pismo“ u kojem se navodi da su dešavanja na ovom meču sumnjiva, a do takvih zaključaka stiglo se obradom podataka iz Sistema za rano upozorenje, instance koja je osnovana kako bi se sačuvao integritet fudbala.
 
Etički komitet Fudbalskog saveza Srbije, na osnovu prijave UEFA, već je pokrenuo istragu povodom ove utakmice i u tom postupku će istražiti da li je došlo do nedozvoljenih radnji na utakmici odigranoj u prošlom kolu Superlige.
 
Podsetimo, trener Dinama iz Vranja Radmilo Jovanović odmah posle meča za visok poraz okrivio je golmana Uroša Đurića, i prilično nespretno izjavio kako će mu „završiti karijeru“
 
Đurić se potom nije vratio u Vranje jer se plašio za sopstvenu bezbednost, a klub ga je dva dana kasnije suspendovao, uz obrazloženje da je „svojim branjenjem, odnosno nebranjenjem, doveo celu fudbalsku javnost u sumnju zbog postignutih rezultata“.
 
Prema najnovijim saznanjima, Dinamo je otpustio jednog i suspendovao još jednog fudbalera nakon ove afere.
 
Broj utakmica Superlige čiji su rezultati dovedeni u sumnju putem UEFA Sistema za razno upozorenje prilično je veliki, i jasno je da će Fudbalski savez Srbije morati ovaj problem da reši, jer nacionalno takmičenje ionako nije na dobrom glasu, zaključuje Mozzart sport.
 
OK Radio, Mozzart sport

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: