Izmešta se pruga kod Predejana

Lokalne vesti - Sreda 18.09.2013 - 13:01

Vranje – Najnoviji plan izgradnje Koridora 10 kod sela Predejane predviđa izmeštanje železničke pruge i probijanje dugačkog tunela nedaleko od tamošnjeg hotela.

Plan gradnje Plan gradnje

Iz PR službe Koridora Srbije kažu da će pruga biti izmeštena u dužini od jednog kilometra.

– Železnička pruga će biti izmeštena od Caričine Doline do tunela Manojle. Svi radovi su već ugovoreni i u toku su pripremne radnje. Glavni radovi počeće početkom oktobra – kaže Biljana Pantović iz Koridora Srbije.

Postupajući po zahtevu Republičke agencije za prostorno planiranje Gradska uprava u Leskovcu omogućila je javni uvid u deo prostornog plana izgradnje Koridora 10 koji prolazi kroz Predejane.

Zainteresovana lica ovaj plan mogu da pogledaju na oglasnoj tabli u Upravi za urbanizam i u holu Skupštine grada Leskovca.

Tamošnji načelnik Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove Žikica Stojanović optimista je kada je reč o ishodu javne sednice Komisije za javni uvid, zakazane za 25. oktobar u skupštinskoj sali grada Niša.

Na toj sednici će prema najavama biti reči o alternativnom planskom rešenju izgradnje Koridora 10, koje ipak ne zaobilazi Predejane.

Pre ove javne sednice, 25. septembra, takođe, u skupštinskoj sali grada Niša biće održana i javna prezentacija alternativnog planskog rešenja izgradnje Koridora 10.

Inače, izvođenje radova finansiraće Evropska investiciona banka. Za trasu i mostove Gornje Polje - tunel Predejane potpisan je ugovor sa izvođačem „Azvi SA & Taddei“.

Zatim, Predejane - Caričina Dolina radiće izvođač „Trace group hold“ iz Bugarske i tunel kod Predejana „Consortium Alliance X“ iz Bugarske.

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: