Kako da u Vranju ne sretnete bivšu ljubav?

Lokalne vesti - Četvrtak 16.05.2013 - 08:09

Prvo, kupite jednu kartu grada Vranja i šapku ala Ratko Mladić, kako bi na generalskom nivou raspravili ovakvo teško pitanje.

Ilustracija Ilustracija

Ucrtajte takozvanu zonu opasnosti koja bi sačinjavala njene svakodnevne puteve od škole do kuće, odnosno od posla do kuće i preferencije ka određenim restoranima, kafićima i buticima u gradu.

Ako kojim slučajem vaša bivša ima nekog drugog, ucrtajte u istu mapu i njegove genitalije (pardon, generalije) i onda ćete da dobijete odličan zaključak da u Brankovu više i ne stupite.

Držite se stare maksime Borisa Bizetića: „Zaticao sam je u lokalima, u koje ne bi ni kročio“ i nemojte više ikad da kročite kod Daju na sprat. Isto, setite se svih mesta sa kojima vas je ona upoznala i dajte joj to do kraja života.

„Jebote, koj ću kurac na robnu pijacu u subotu, ona tamo odkapuje uvek“. Dalje, ona će sigurno da izbegava mesta koja ste joj vi pokazali.

Ipak, teško je, slažemo se, u ovakvom malom gradu sa prilično skoncentrisanom strukturom ugostiteljskih objekata uspešno izbegavati nekog. Ali, možete to da radite izvesno vreme dok ne sredite mozak, utiske ili ne nađete nešto drugo za onu rabotu.

Vreme je ključ uspeha. Odlazite isprva u Brankovu u nenormalno vreme, ponedeljak u 6 uveče, subota u 8 ujutru na primer, mada opet morate biti sigurni da vaša bivša draga ne koristi baš iste ove savete.

Kad idete na posao, menjajte ili vreme ili ulice po kojima hodate. Na primer ako živite u Rašku, a radite u opštinu, krenite preko Kraljevića Marka i siđite niz Tulbe. Veoma je uspešno.

Dao Bog sad u Vranje ima kilo tržni centri pa možete da birate gde ćete, samo vam savetujemo da se vrzmate oko rafova koji nju ne zanimaju: alat, oprema za kola, mesište.

Nažalost, ljudi se skoro pa uvek spanđaju sa onima koji imaju slične životne stilove, komplekse ili tripove kao i oni sami, a onda ih vremenom kroz vezu još više usliče i uobliče. Tako na primer iako znate da je dobar provod na soboru u Tesovište, znajte da i ona to isto misli, pa bežite odatle dokle vas noge nose.

Nikad više kod Dva drugara na pitije, nikad, niti kod Tanjira po patike. S druge strane, da ste ranije toliko pazili na njene prohteve ko sad, možda nikad ne bi ste ni završili priču.

Žene slabo pamte marke kola i brojeve, pa tu imajte malo brige da će vas voljena po registraciji poznati. Za svaki slučaj ofarbajte bar levo krilo, ili čuknite branik da bi pomislila da su to druga kola.

Isto, trudite se da napunite zajedničkim i svojim prijateljima glavu glupostima kako ste mnogo povređeni i ne možete da je vidite pa ni da vam nosi rešenje za stalno u opštinu. Istrenirajte ljude da joj prenesu da ste oboleli od hroničnog gastritisa i da ne iskačate nigde.

Pamtite njene bitne datume, rođendane ujne, dan kad joj se Džeki omacio i slično. Ne izlazite iz kuće tada, pa makar prva postava Fenerbahčea došla u grad. Ako ste išli na gornji idite na donji pijac i obrnuto.

Isto važi i za Đurine pumpe. Ako ste išli u No koment, sad idite u Zogo i obrnuto. Ne džogirajte više ka motel, nego na Dinamov stadion i vice versa.

Uglavnom, ako ste hrabri i nenormalni ispadnite takvo đubre da njene tri susedne ulice neće da vas vide, a kamo li ona. Ugasite čat na fejsbuk, naravno.

A ako pa morate da odete na neko opasno mesto, trudite se da bar tad imate čiste gaće, obleklo i odeždu, da ne ličite na Denzija i da vam iz usta ne smrdi ko u Vranjsku Banju.

Srećno, i što kaže Dragana Mirković: NE VRAĆAJTE SE STARIM LJUBAVIMA.

Napomena: Sastav napisan uz malu konsultaciju sa knjigom: „Kako se upropastiti“ od Arona Goldfarba.

(Tekst donosimo uz neophodna skraćenja originala)
 

Kod Civrića, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: