Kanađani traže rudu u Blacu

Lokalne vesti - Sreda 25.07.2012 - 14:02

Kanadska kompanija „Ultra Lithium Inc”, započela je na više lokacija u blačkoj opštini istraživanja ruda

Kanadska kompanija „Ultra Lithium Inc”, započela je na više lokacija u blačkoj opštini istraživanja ruda. Ovaj proces podrazumeva inženjersko-geološko istraživanje terena, mapiranje, geohemijsko uzorkovanje i geofizička istraživanja rude litijuma i bora.Svečanom otvaranju početka istraživanja prisustvao je njegova ekselencija ambasador Kanade u Srbiji Roman Waschuk, direktorka odeljenja za ekonomske odnose sa Ambasadom Kanade Đurđa Ceramilac, gospodin generalni direktor kanadske kompanije „Ultra Liithium Inc”.  Peng Zang, ataše Ambasade Narodne Republike Kine kao i direktori kineske kompanije „Betec”.
 

Kompanija „Ultra Lithium Inc” se bavi geološkim istraživanjima sa fokusom na rude litijuma, bora i ostalih retkih metala u Srbiji, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama. Preko svoje lokalne firme „Ultra Balkans d.o.o.” koja je 100 odsto u vlasništvu kanadske kompanije, aktivno istražuje rude litijuma i bora u obliku novootkrivenog minerala jadarita. „Ultra Lithium Inc” je od strane Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja dobila sedam dozvola za iztraživanje u oblastima Koceljeve, Trnave, predela istočno od Valjeva, Preljine, Lađevaca, Kragujevca i Blaca, na ukupnoj površini od 643 km2. 

JuGmedia

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: