Katastar u štrajku

Lokalne vesti - Utorak 15.12.2015 - 09:40

Služba za katastar nepokretnosti u Vranju, kao i u čitavoj Srbiji, stupila je u utorak u štrajk zbog najave otpuštanja u javnom sektoru.

Deo zaposlenih u Katastru FOTO rgz.gov.rs Deo zaposlenih u Katastru FOTO rgz.gov.rs

To u praksi za građane znači da će zaposleni u Katastru izdavati samo uverenja koja su potrebna za ostvarivanje određenih prava građana iz oblasti socijalnih davanja, ali neće raditi na uknjižbama nepokretnosti i ostalim poslovima.

Zaposleni u ovoj službi u Vranju, njih 22, nisu želeli da daju izjave, upućujući zainteresovane da informecije potraže od sindikalista u Republičkom geodetskom zavodu, pod čijim su okriljem.

Nebojša Pejčinović, portparol sindikalista u RGZ, kaže da će službe za katastar od utorka totalno obustaviti rad.

- Naši zaposleni će dolaziti na posao, ali neće raditi. Jedino ćemo izdavati uverenja koja služe za ostvarivanje prava na socijalna davanja.

Koliko će ljudu u Službi za katastar, recimo u Vranju ostati bez posla, ne može niko da vam kaže, zato što odluka o racionalizaciji nije polazila od neke funkcionalne analize
- kaže Pejčinović.

Kao primer problema koji traju on navodi aktuelnu legalizaciju objekata i njihovu uknjižbu, koja predstavlja ogroman posao za službe katastra, a u isto vreme se smanjuje broj zaposlenih i ukidaju radna mesta.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: