Kolonija za jubilej RADNIČKOG (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 05.12.2015 - 10:43

Narodni univerzitet u Vranju će 60 godina rada proslaviti 7. decembra, kada će početi i druga Književna kolonija koja će, kako je najavljeno, kvantitavno i kvalitativno biti korak napred u odnosu na prethodnu.

Književna kolonija ima visoke ambicije FOTO D. Ristić Književna kolonija ima visoke ambicije FOTO D. Ristić

Boban Mihajlović, direktor Narodnog univerziteta je rekao da je kolonija pripremana ambiciozno, u saradnji sa profesorima i učenicima vranjske Gimnazije.

- Mi smo se potrudili da gradu prikažemo nešto drugačije, sa jednim avangardnim programom - kaže Mihajlović.

Gradska većnica za kulturu Nela Dimitrijević je najavila i ponovno aktiviranje Udruženja književnika Vranja, koje postoji već nekoliko godina, ali ne funkcioniše.

- Želeli smo da u okviru književne kolonije i njih okupimo i pokrenemo i biće to prilika da se književnici iz Vranja pojave na jednom mestu, da se izabere novo rukovodstvo i  da to bude jedna nova kulturna i kulturološka dimenzija u našem gradu - rekla je Nela Dimitrijević.

Direktorka Gimnazije Suzana Mišić je, predstavljajući program Književne kolonije najavila gostovanje jednog od omiljenih domaćih pesnika Ljubivoja Ršumovića i Branka Stankovića, autora RTS-ovog serijala „Kvadratura kruga“.

- Druženje sa piscima je veoma važno za mlade stvaraoce, koji mogu da u neposrednom kontaktu mnogo nauče o veštini pisanja i da svoj rad unaprede - istakla je Mišićeva.

Program Književne kolonije biće izveden od 8. do 14. decembra u prostorijama gimnazije, Učiteljskog fakulteta i Biblioteke „Bora Stanković“.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: