Kralj Petar ponovo među Banjčanima

Lokalne vesti - Ponedeljak 02.06.2014 - 11:29

U Vranjskoj Banji u ponedeljak je svečano obeležen jubilej - 100. godina od prvog boravka Kralja Petra I oslobodioca u Specijalnoj bolnici u tom mestu.

Najava svečanosti Najava svečanosti

Ujedno, Banjčani su proslavili  i donošenje prvog zakona o banjama.

Svečanost  je organizovana u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju gde je kralja Petra na lečenju zatekao i Prvi Svetski rat.

U Specijalnoj bolnici otvorena je i biblioteka koja  je nastala na inicijatinu dnevnog lista „Danas“ i uz podršku prijatelja  pisane reči.

- Za početak Biblioteka ima preko 600 naslova, a njeno otvaranje je skroman doprinos današnjoj proslavi povodom jubileja.

Redakcija lista „Danas“  u Beogradu donela je odluku o doniranju još 80 knjiga mimo akcije koju smo inicirali sa doktorom Zoranom Milosavljevićem direktorom Specijalne bolnice .

Oni danas otvaraju i turističku sezonu pa je svečanosti i time značajnija – kaže novinar Vojkan Ristić, dopisnik „Danas“-a.

Prema njegovim rečima knjige su donosili predstavnici Regionalne Privredne Komore Leskovac  odeljenje u Vranju, Odbor za ljudska prava, Udruženje književnika Vranja, SOS telefon, redakcija „Vranjskih“,  TO Vranje, pojedinci i građani.

- Radi se o često nepokretnim pacijentima i biće dobro da im ujutru uz lekove bude ponuđeno i nešto za čitanje, eto nešto malo nekome će značiti mnogo – kaže Ristić.

U holu Specijalne bolnice u ponedeljak su otkriveni bista i spomen ploča Kralju Petru, a otvoreno je i renovirano odeljenje Specijalne bolnice za rehabilitaciju.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: