Na Vlasini "pao" som kapitalac

Lokalne vesti - Četvrtak 19.09.2013 - 08:52

Vranje - Ribolovac Aleksandar Bošnjaković iz Beograda je na Vlasinskom jezeru, u blizini kampa, ulovio soma teškog 30 kilograma i dugačkog 170 cm.

Bošnjaković sa ulovom Bošnjaković sa ulovom

Po rečima nadležnih u surduličkoj Direkciji za građevinsko zemljište, to je ove sezone najveći ulova na Vlasinskom jezeru.

– Dostignut je rekord u težini i veličini ulova. Pored tog soma, bilo ih je ukupno 19, tako da je najmanjeg od dva kilograma vratio u vodu.

Samo nekoliko dana pre ovog ulova imali smo slučaj kada je rekreativni ribolovac Nebojša Damnjanović, član Udruženja sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero„  iz Surdulice u kasnim popodnevnim satima zajedno sa sinom Danilom i njegovim drugom Petrom ulovio soma teškog 14,5 kilograma – kažu u surduličkoj Direkciji.

Inače, čuvarska služba Predela izuzetnih odlika „Vlasina“ je u prisustvu republičkog inspektora iz oblasti zaštite i korišćenja ribljeg fonda Gordane Vukašinović uništila 400 metara mreže pronađene na Vlasinskom jezeru.

Kako je saopšteno, nelegalna mreža je isečena i raskomadana.

Aleksandar Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: