Niški "Caričin grad" zainteresovan za PZP?

Lokalne vesti - Sreda 15.05.2013 - 15:06

Sudbina Preduzeća za puteve (PZP) iz Vranja više je nego neizvesna uoči poslednjeg ročišta zakazanog za petak 17. maj, u Privrednom sudu u Leskovcu.

Sa sastanka o PZP-u u Vranju Sa sastanka o PZP-u u Vranju

Kako se očekuje na tom ročištu će biti  odlučeno da li će preduzeće otići u bankrot, ili će biti prihvaćen plan reorganizacije po kome će najmanje 100 radnika ostati bez posla.

Tim povodom u Skupštini grada Vranja održan je u sredu sastanak gradskog rukovodstva sa Odborom  poverioca, predstavnicima sindikalnih organizacija putara i radnika PZP-a.

I dok vranjski putari tvrde da je plan reorganizacije poguban za preduzeće, poverioci ocenjuju da će samo njegovom primenom PZP  preživeti kolaps a da će oni u narednih pet godina naplatiti dugovanja u iznosu od 80 odsto.

Dragan Dimitrijević iz republičkog Odbora sindikata putara, kritikujući plan reorganizacije stečajnog upravnika Branka Mitića koji nije prisustvovao sastanku, kaže da plan nije dobar ni za radnike ni za poverioce.

Prema njegovim rečima država je u celoj priči izgubila kompas i ispustila iz ruku firmu koja može da opstane jer za to ima i kapacitete i mehanizaciju.

- I ukoliko dođe do bankrota mi možemo nastaviti poslovanje jer gravitiramo u 13 opština bez konkurencije. Zato je važno da sačuvamo živo preduzeće do prodaje.

Moramo da izbegnemo prevarantska posla interesnih grupacija koje bi da kupe PZP za bagatelu – tvrdi Dimitrijević.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici korporacije „Caričin grad“ iz Niša zainteresovane za kupovinu PZP-a.

Milentije Nikolić, predstavnik korporacije, kazao je da vranjski putari mogu opstati ukoliko planom poslovanja obuhvate tri segmenta održavanju puteva, izgradnju regionalnih puteva i podizvođenje stranim izvođačima radova na Koridoru 10.

- Ukoliko ne dođe do kupovine PZP-a mi smo zainteresovani za zakup preduzeća jer ima potencijala za opstanak i dalje poslovanje – ocenjuje Nikolić.

Boban Stanković, pomoćnik gradonačelnika zadužen za privredu kazao je da je današnji sastanak inicirao gradonačelnik Zoran Antić.

– U interesu grada je da preduzeće i dalje živi pre svega zbog zaposlenih, ali i zbog održavanja 13.000 kilometara puteva koji su u nadležnosti PZP-a – kazao je Stanković.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: