Nova usluga za obaveštenja o rezultatima PCR testa

Lokalne vesti - Utorak 21.07.2020 - 11:08

Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje razvila je uslugu na Portalu eUprava koja građanima omogućava da primaju imejl i SMS obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID-19 gotov.

Provera bez izlaganja nepotrebnom riziku FOTO: eUprava screenshot Provera bez izlaganja nepotrebnom riziku FOTO: eUprava screenshot
Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani mogu da dobiju na Portalu eZdravlja e-zdravlje.gov.rs.
 
- Svesni činjenice da se u Srbiji dnevno testira više od 7 hiljada ljudi želeli smo da razvijemo uslugu koja će omogućiti građanima da na brz i jednostavan način dobiju informaciju da li je njihov rezultat gotov, bez potrebe da odlaze u domove zdravlja i da se izlažu i najmanjem riziku
 
Način života koji moramo da vodimo zbog koronavirusa, kao i nova normalnost u kojoj se svi nalazimo, jednostavno nameće da je elektronski način komuniciranja sada neophodan.
 
eUprava je odgovor u ovim izazovnim vremenima i stoga još jednom apelujem na sve organe javne uprave da omoguće građanima da svoje poslove koje imaju sa državom završe putem mobilnog telefona ili računara - izjavio je direktor Kancelarije za IT i eUpravu, doc. dr Mihailo Jovanović.
 
Kako da se prijavite na servis?
 
- Na Portalu eUprava pokrenite uslugu Obavesti me o rezultatu PCR testa na COVID-19
 
- Unesite svoj JMBG, kontakt imejl adresu i telefon kako biste primali obaveštenja i kliknite na taster Prijava
 
- Ukoliko želite da primite obaveštenje i za članove svoje porodice, potrebno je da ponovite postupak i popunite ponovo prijavu
 
- Onog trenutka kada rezultat bude gotov dobićete imejl i SMS poruku
 
- Rezultat se može preuzeti elektronski na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs korišćenjem naloga na Portalu eUprava ili unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja. Takođe, rezultat se može preuzeti i u ambulanti gde je uzet uzorak za test.
 
- Da biste koristili ovu uslugu ne morate biti registrovani korisnik Portala eUprava
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: