NOVI BIZNIS Eparhije vranjske

Lokalne vesti - Petak 04.12.2015 - 14:41

Vranje - Eparhija vranjska, kako sada stvari stoje, našla je novi način za uvećanje svojih prihoda, jer će na Hramu Svetog Kneza Lazara u Vladičinom Hanu biti postavljena bazna stanica jednog mobilnog operatera.

Antene su svuda oko nas FOTO baznestanice.blog.spot Antene su svuda oko nas FOTO baznestanice.blog.spot

Na zvaničnom sajtu opštine Vladičin Han objavljeno je obaveštenje javnosti o javnoj raspravi studije o proceni uticaja - bazne stanice mobilne telefonije “Vladičin Han 3“ na životnu sredinu.

U opštinskoj Upravi u Hanu, nadležni za ova pitanja nisu želeli da daju nikave izjave ni komentare, uz obrazloženje da je javna rasprava  o ovoj temi zakazana za 17. decembar.

Tek nakon toga, vele opštinari, i procene stručnjaka, može da se govori o davanju dozvole za postavljanje stanice, i eventualnom štetnom uticaju na zdravlje ljudi.

Sekretar Eparhije vranjske Siniša Piljanović nije želeo da daje zvanične izjave zašto je za postavljanja bazne stanice izabran baš hram, uz obrazloženje da će se tek nakon javne rasprave govoriti o tome.

Hram Kneza Lazara nalazi se u užem gradskom jezgru Vladičinog Hana, a u njegovoj neposrednoj blizini  su osnovna škola i vrtić.

Njegova gradnja trajala je deset godina  od  1997. do 2007. godine, a bogosluženja su počela 2009. godine.

Eparhija vranjska nije pionir u ovakvim poduhvatima na ovim prostorima. Na mnogim crkvama ili zvonicima u Srbiji postavljene su različite antene.
 
Slični planovi postoje i za crkvu Svete Petke na Šapranačkom groblju u Vranju, zbog čega je posečena stara lipa ispred hrama, ali za sada od tog posla nije odrađeno ništa.

S.Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: