Obimna ponuda kulture za leto

Lokalne vesti - Subota 31.05.2014 - 10:51

Brojne manifestacije koje imaju za cilj da upotpune letnja kulturna dešavanja u Vranju biće organizovane tokom predstojećih meseci.

PPublika na Danima Vranja PPublika na Danima Vranja

“Vranjsko kulturno leto” otvoreno je tradicionalnom manifestacijom “Maj mesec muzike” tokom koje su svakodnevno održavani koncerti u Galeriji Narodnog muzeja.

Početkom narednog meseca, 5. i 6. juna ljubitelje rok svirke očekuje festival “VROCK”, dok će muzejske postavke moći da se pogledaju na “Noć muzeja” koja se ove godine održava 7. juna.

U okviru ,,Vranjskog kulturnog leta" 8. juna biće održan humanitarni koncert ,,Sevdaha", obeležena gradska slava Duhovski ponedeljak, dok će Narodni univerzitet prirediti ,,Otvorene dane Likovne radionice".

“Likovna kolonija” planirana je za period od 14. do 20 jula, a uz reviju filmova sa Festivala kratkometražnih filmova, Vranjanci će moći da pogledaju i izložbu oldtajmera.

Mesec avgust biće u znaku Nišvila, Međunarodnog festivala folklora, Zlatnog puža i manifestacije ,,Dani Vranja" koja će biti održana od 27. do 30. avgusta.

Gradska opština Vranjska Banja organizovaće “ Dečje kulturno leto” svakog vikenda od od 7. juna do 6. Jula. Planirano je i takmičenje frulaša za 20.jun, a prvog vikenda jula biće održana i tradicionalna manifestacija „ Dani Karanfila“

Sa pripremama za „Vranjsko kulturno leto“ krenulo se još pre dva meseca u čijem sklopu će se održati i Memorijala „Bakija Bakić“.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: