Održan javni sportski čas

Lokalne vesti - Četvrtak 10.05.2012 - 14:22

Povodom Međunarodnog dana fizičke aktivnosti na Trgu Staniše Stošića održan je javni čas fizičkog vaspitanja u organizaciji Zdravstvenog centra iz Vranja.

Cilj ove akcije je skretanje pažnje na značaj redovne fizičke aktivnosti koja bi unapredila naše zdravlje, istakao je doktor Dragan Pešić iz Centra za prevenciju.

Po njegovim rečima, najmanje 30 minuta redovne fizičke aktivnosti pet puta nedeljno, dovoljno je za smanjenje rizika od mnogih bolesti.

Učešće u javnom času fizičkog imali su Savetovalište za mlade, organizacija Crveni krst, đaci srednje Medicinske i Osnovne škole „Vuk Karadzić“, kao i članovi karate kluba iz Vranja.

Doprinos ovom događaju u vidu dobrovoljnog davanja krvi dali su i članovi Kluba za disciplinu snage „Olimp“ i članovi Teško atletskog kluba „ TAK“, oba iz Vranja.

Istraživanja pokazuju da je u našoj zemlji svaka peta osoba gojazna, a svaka treća je sa predgojaznošću.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: