Odzvonilo zapošljavanju u javnom sektoru u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.03.2013 - 13:06

Gradsko veće u Vranju usvojilo je na svojoj 33. sednici preko 60 tačaka, od kojih je najvažnija odluka o zabrani novog zapošljavanja u javnim preduzećima bez odobrenja gradonačelnika i članova Veća.

Sa sednice Gradskog Veća u Vranju Sa sednice Gradskog Veća u Vranju

Usvojene su i odluke o akciji uključivanja građana u budžetski i o otpisu kamata i mirovanju poreskog duga, kao i Izveštaji o realizaciji Programa uređivanja  građevinskog zemljišta za 2012. godinu.

– Članovi Veća su na sednici usvojili izveštaje o radu i finansijske planove gradskih javnih ustanova i preduzeća.  

Takođe, prihvaćen je jedinstveni zaključak po kome su sva javna preduzeća i ustanove dužni da se pridržavaju zaključka Gradskog veća prilikom usvajanja programa poslovanja za 2013. godinu, kao i Odluke o rebalansu budžeta za 2012. godinu.

Od sada više neće biti zapošljavanja bez saglasnosti gradonačelnika i Gradskog veća-  kaže je Stojančić.

On je izjavio i da je vranjskom “Vodovod”-u upućen predlog o nastavku izgradnje cevovoda od brane Prvonek do Fabrike vode, ali je kod izveštaja za 2012. godinu preduzeća “Novi dom” uočen veliki gubitak od oko 41 milion dinara.

Kako je istakao, nadležne institucije ispitaće razloge ovih gubitaka, pre svega zbog realizacije projekta toplifikacije naselja “Češalj” i “Ledena stena”.

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: