OK Radio na PIJACAMA: Kako se štitimo od ZARAZE (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 21.03.2020 - 13:56

Na pijacama u Vranju preduzimaju se mere zaštite od širenja korona virusa, ali se slabo poštuje mera držanja odstojanja među kupcima.

Vanredno stanje na pijaci FOTO: G. Mitić/OK Radio Vanredno stanje na pijaci FOTO: G. Mitić/OK Radio
Reporter OK Radija je obišao najveću pijacu u gradu, "Bujkovski most" i utvrdio da nema vanpijačne prodaje, što je jedna od prvih preduzetih vanrednih mera.
 
Na prostoru oko pijace nalaze se pripadnici Komunalne milicije sa maskama i rukavicama.
 
Takođe, na ulazu u pijacu, volonteri i dežurna lica, kao što je naloženo, vrše dezinfekciju kupaca.
 
Ipak, nije lako ispoštovati sve naložene mere, što se najviše vidi po tome da se ne drži minimalno odstojanje između ljudi koje treba da bude najmanje1,5 metar.
 
Takođe, veći deo prodavaca nosi zaštitne maske, ali među kupcima je takvih je manji broj.
 
Podsetimo, odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da se spreči vanpijačna prodaja i da se dozvoli promet samo unutar pijačnog prostora.
 
Prodavcima polovne robe je onemogućena prodaja na pijacama u Vranju i Vranjskoj Banji, s obzirom na to da je poreklo te robe iz inostranstva i da postoji mogućnost zadržavanja korona virusa

Foto Galerija

Vranjske pijace-vanredno stanje

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: