OSA: Hvala za smenu direktorke!

Lokalne vesti - Sreda 23.11.2016 - 12:33

Povodom najnovijih dešavanja u Apotekarskoj ustanovi u Vranju, saopštenjem se oglasila Organizacija sindikalne akcije “OSA” u kojem se pozdravlja smena aktuelne direktorke ustanove Olivere Tomić.

Apoteka, mesto stalnih sukoba FOTO OK Radio Apoteka, mesto stalnih sukoba FOTO OK Radio

U saopštenju, sindikalci Tomićevu apostrofiraju kao “osobu koja je poslovno i finansijski uništila Apoteku Vranje”.

- Na katastrofalno loše stanje u Apoteci mi argumentovano ukazujemo već duži vremenski period.

Zbog toga smo postali žrtve direktorkinog nezakonitog otpuštanja i na Uskrs su svi članovi našeg sindikata dobili otkaze, protivno odlukama Upravnog odbora i Gradskog veća.

Odmah nakon otkaza krenula je žestoka sindikalna borba i Ministarstvu zdravlja i RFZO-u smo priložili svu dokumentaciju, pa i falsifikovanu dokumentaciju kojom ih je Olivera Tomić uz pomoć poslušnika, pravnika Dragan Nedeljkovića, sve vreme obmanjivala u nameri da dobije saglasnost za otpuštanje
– tvrde sindikalci.

Po njihovim rečima, nakon što je Ministarstvo naložilo obustavu nezakonitog otpuštanja radnika, obavestili su direktorku da novac za isplatu otpremnina neće dobiti.
 
- Olivera i pored toga isplaćuje otpremnine iz sredstava koja su namenjena za plaćanje lekova, čime čini krivično delo nenamensko trošenje budžetskih sredstava.

Para u kasi više nema, dobavljače lekova ne isplaćuje, lekova takođe nema u dovoljnoj meri, a građani trpe.

Za ovo delo je podneta krivična prijava tužilaštvu i vodi se istraga.

Protiv Dragana Nedeljkovića takođe se vode nekoliko postupka zbog falsifikovanja službene isprave
– navodi se u saopštenju “OSE”.

Povodom dematija direktorke Tomić, objavljenog na portalu OK Radija, sindikalci navode da su tačne reči predsednika mandatno imunitetske komisije Miroslava Nešića da je postupak racionalizacije zaposlenih na sudu osporen.
 
- On nije rekao da je sud vratio radnike na posao, pa nije ni bilo potrebe za Oliverinim demantom. To je trebao, ako je znao, da joj pojasni njen poslušnik Dragan pravnik.

Takođe, gospodin Nešić je u pravu da je veliki manjak u poslovanju doveo u pitanje poslovanje ustanove, zatim da je izvršeno nenamensko trošenje sredstava, kao i da su poremećeni međuljudski odnosi.

To što Olivera Tomić rešenje Inspekcije rada smatra nebitnim, pokazatelj je da ona ne treba biti direktor.

Podsećamo građane da je stručan pravni tim inspekcije rada vrlo efikasno utvrdio nezakonitosti postupka racionalizacije zaposlenih i radnike vratio na posao koje Olivera sada svakodnevno šikanira i ne daje ima da rade svoj posao
– stoji u saopštenju “OSE”.

Sindikalci kažu da sa Olivera Janjić, budućom direktorkom još nisu uspostavili kontakt, ali imaju saznanja da je reč o profesionalnoj i poštenoj osobi.

- Zahvalni smo institucijama sistema u gradskoj i republičkoj vlasti koji su pokrenuli istragu protiv Olivere Tomić i inicijativu za njenu smenu.

Nadamo se da će nova direktorka dobro organizovati poslovanje, izvući Apoteku iz finansijskih neprilika i međuljudske odnose dovesti na zavidni nivo
– zaključuju aktivisti Sindikalne organizacije “OSA”.

 

 

  • Pročitajte celo saopštenje Organizacije sindikalne akcije "OSA".docx
  • OK RADIO

    Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

    Komentari

    Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

    Ostavite komentar:

    Ime:
    Email:
    Komentar: