Osavremenjena postavka: Muzej kuća Bore Stankovića u NOVOM RUHU

Lokalne vesti - Četvrtak 30.01.2020 - 12:53

Stalna postavka Muzej kuće Bore Stankovića osavremenjena je zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture, saopštio je Narodni muzej u Vranju.

Savremenija postavka Borinih ličnih stvari FOTO: Narodni muzej Vranje Savremenija postavka Borinih ličnih stvari FOTO: Narodni muzej Vranje
U 2019. godini na konkursu Ministartva kulture i informisanja iz oblasti muzejskog nasleđa, Narodnom muzeju u Vranju su odobrena sredstva za projekat "Osavremenjavanje stalne postavke spomen sobe Muzej kuće Bora Stankovića u Vranju".
 
- Zahvaljujući ovim sredstvima, Muzej je uspeo na jedan savremeniji način da predstavi postavku ličnih predmeta našeg slavnog pisca.
 
Muzej kuća je od danas u  novom ruhu, nakon pola veka postojanja – kažu iz Narodnog muzeja.
 
U protekle tri godine, Narodni muzej Vranje i Muzej kuća Bore Stankovića su, uz pomoć Ministarstva kulture i grada Vranja, realizovali više projekata u cilju očuvanja ovog kompleksa.
 
U 2017. godini, Ministarstvo kulture je na konkursu „Gradovi u fokusu“, za sanaciju kuće izdvojio pet miliona dinara, dok je Grad Vranje uložio 800.000 dinara za rekonstrukciju krova i nabavku specijalne ćeramide koje nema na našem tržištu
 
Radovi su završeni tokom 2018. godine kada je, početkom novembra, u prisustvu ministra kulture Vladana Vukosavljevića, Muzej kuća otvorena za posetioce.
 
- Naša je dužnost da svojim potomcima, budućim generacijama, ostavimo u punom sjaju nasleđe o kome brinemo i koje su nam prošle generacije ostavile na staranje – poručuju iz Narodnog muzeja Vranje.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: