Otvorena rekonstruisana Gimnazija u Vranju

Lokalne vesti - Subota 23.03.2013 - 15:07

Nakon dvogodišnjih radova na rekonstrukciji vranjske Gimnazije, zgrada te obrazovne ustanove svečano je u subotu otvorena u prisustvu velikog broja zvanica.

Svečano otvaranje Gimnazije u Vranju Svečano otvaranje Gimnazije u Vranju

Crvenu vrpcu na ulazu u školu presekli su ministar prosvete Žarko Obradović i gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

– Ovo je veliki i značajan dan za grad Vranje. Malo je ustanova u Vranju koje se mogu pohvaliti vekom postojanja, tradicijom i istorijom koja ovde beleži svoje zlatne stranice.

Ovo je ustanova koja obeležava 132 godine postojanja i kojoj su radili i učili slavni profesori i đaci.

Želim da podsetim da su veliki profesori poput Radoja Domanovića, Jaše Prodanovića i Ljube Davidovića u ovoj ustanovi školovali Jovana Hadživasiljevića, Đorđa Tasića i najpoznatijeg među njima Boru Stanovića koji je postao simbol ne samo škole, već celog vranjskog kraja – kazao je na svečanosti gradonačelnik Antić.

Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da je vranjska Gimnazija simbol obrazovnog kvaliteta, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji.

Kako je kazao, iz ove škole izlaze odlični učenici koji osvajaju brojne medalje na skoro svim takmičenjima srednjoškolaca.

– Obrazovanje je najveći i nepresušan resurs svake države, a za nas u Srbiji on ima poseban značaj. Mali smo i po prostoru i po broju stanovnika i treba dobro da iskoristimo znanje koje posedujemo.

Sa zadovoljstvom mogu reći da se nalazim u Gimnaziji koja ima daleku i slavnu prošlost.

Svi budući studenti iz ove ustanove shvatiće koju školu su završili kada ih budu u daljem obrazovanju pitali koju su srednju školu pohađali, pa tako dobro znaju odgovore na mnoga pitanja koja će im biti postavljana – kazao je Obradović.

Inače, rekonstrukcija zgrade Gimnazije obuhvatila je krovnu konstrukciju, spoljašnju fasadu, kompletan enterijer hodnika i učionica, zamenu podova, dogradnju stepeništa, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, toaletne čvorove, elektroinstalaciju, protivpožarnu zaštitu, gromobransku instalaciju i opremanje svečane sale sa binom.

U rekonstrukciju Gimnazije uloženo je oko 100 miliona dinara, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja uložilo 75, a lokalna samouprava oko 25 miliona dinara.

U narednom periodu planirano je opremanje informatičkih kabineta najnovijom tehnologijom za šta će biti potrebno ulaganje još nekoliko miliona dinara, čulo se na svečanosti.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: