Pazarci oduševili Vranje

Lokalne vesti - Četvrtak 21.03.2013 - 09:55

U okviru projekta „Moj grad u očima stranaca“, u sredu uveče gosti Vranja bili su mladi iz Novog Pazara, koji su ovde predstavili istorijske i kulturne znamenitosti svoga grada.

Posle predstave iz Novog Pazara u Vranju Posle predstave iz Novog Pazara u Vranju

Džamaludin Paučinac, direktor Kancelarije za mlade iz  Novog Pazara, kaže da su ciljevi višestruki, alli da je osnova međusobno dobro  upoznavanje, ali i upoznavanje Srbije.  

- Većini mladih Pazaraca ovo je  prvi dolazak u Vranje i oduševljeni su.

Obišli smo Muzej kuću Bore Stankovića,  jednu grnčarsku radnju u istoimenoj ulici , ali i još neke znamenitosti.

Svi nosimo  pozitivnu sliku iz ovog grada i svima ćemo preporučivati Vranje kao grad gde treba doći – istakao je Paučinac.

 

On je podsetio i na mnogo sličnosti  koje vezuju ova dva grada, a one se, kako je rekao,  pre svega odnose na tradicionalne  specijalitete, ali i na mnoge događaje  po pitanju istorije.

 
U okviru prezntacije, Vranjancima je u Galeriji Narodnog muzeja prikazana predstava  „Teatar  senka“  gde je uz pomoć senki i velikog reflektora uspešno prikazana  istorija i razvoj  Novog Pazara, zatim  beseda  glumca Rifata Rifatovića, kao i promocija njihovog  muzičkog  festivala.  

Najveće interesovanje  posetilaca  ipak je bilo oko pultova, na kojima je bila hrana, poput  mantija, baklava i ostalih  đakonije  iz ovog kraja.  

Saradnja između ove dve Kancelarije za mlade  biće nastavljena uskoro, jer kako Paučinac kaže, u pripremi je još jedna prezentacija grada Novog Pazara, u okviru  projekta „Zaljubi se u Novi Pazar“, kada će Vranjanci, između ostalog  biti u prilici da pogledaju scenski  prikaz „Hasanaginice“.


Projekat „Moj grad u očima stranaca“, realizovan je u saradnji Kancelarija za mlade iz Vranja i Novog Pazara, uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije i Međunarodne organizacije za migracije.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: