Peticija za nestale bebe

Lokalne vesti - Petak 27.09.2013 - 11:35

Lokalna mreža za zaštitu žrtava trgovine ljudima kojom koordinira zamenica gradonačelnika Vranja Bojana Veličkov podržala je akciju protiv krađe beba u porodilištima.

peticija u centru Vranja peticija u centru Vranja


Inicijativa je potekla od udruženja „Roditelji nestalih beba Srbije“, a cilj je donošenje zakona, kojim bi se sankcionisali odgovorni za dosadašnju krađu beba u celoj Srbiji.

 

Jedna od aktivnosti je i potpisivanje peticije, koja je organizovana u 11 sati u centru Vranja.

 

– Akcija je istovremeno organizovana i u Beogradu, a od ponedeljka će radnim danima u vranjskom Domu zdravlja biti postavljen punkt za prikupljanje potpisa.

 

Akcija će trajati dok ne bude prikupljen dovoljan broj potpisnika peticije. Ovo je samo jedna od akcija koju ćemo sprovesti.

 

Sledeća je 11. oktobra, kada ćemo organizovati predstavu na kojoj ćemo čitati istinite ispovesti žrtava trgovine ljudima – kaže zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov.

 

Akciji su se pridružili volonteri Crvenog krsta i udruženja „Generator“.

 

Takođe, učešće u ovoj inicijativi uzeli su i pripadnici Policijske uprave Vranje.

 

– Postoji veliki broj roditelja koji tvrde da su njihove bebe nestale. Postoje podaci da su sva ta deca i danas živa i zato je neophodno usvojiti zakon o kome se dosta govorilo u poslednje vreme.

 

Mi kao lokalni tim smatramo da treba da pružimo podršku svim tim roditeljima da pronađu svoju decu – kaže na kraju Veličkov.
 

 
Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: