Plate u Hanu niže za 10 odsto

Lokalne vesti - Četvrtak 26.09.2013 - 12:06

Vranje - Mandatno-imunitetskoj komisiji u Vladičinom Hanu, predsednik te opštine Goran Mladenović uputio je zahtev za smanjenje plata opštinskim funkcionerima i direktorima svih javnih preduzeća za 10 odsto.

predsednik opstine Goran Mladenovic predsednik opstine Goran Mladenovic


Prema njegovim rečima, u merama štednje najpre treba krenuti od „svog dvorišta“, pa tek onda „stezanje kaiša“ proširiti na ostale korisnike budžeta.

 

– To sam morao da uradim i imao sam otpora zbog zahteva o smanjenju plata, ali nema nazad. Nije samo smanjenje zarada, već sam uveo niz mera štednje.

 

Došlo je vreme da se odrade i određene promene.

 

Imali smo godinu dana da uvidimo ko i kako radi, koliko vredi i hoće li da radi.

 

Više nema šale, moramo da se uozbiljimo i promenimo što nije dobro, jer drugačije ne možemo napred – kaže Mladenović.

 

Kako se saznaje, predsednik Mladenović „pročešljao“ je rad svih službi u opštini i javnim preduzećima, pa će shodno tome svi bespotrebni poslovi i ugovori biti raskinuti, kako bi se novac iz budžeta racionalnije trošio.

 

– Postoje stvari koje su prioritet, a za čije rešavanje često nemamo sredstva.

 

Da do toga ne bi dolazilo, odlučio sam se za rekosntrukciju i racionalizaciju, ma koliko nekima to ne odgovara – kaže na kraju Mladenović. 
 


Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: