Pobratimili se Vranje i Leposavić

Lokalne vesti - Utorak 19.03.2013 - 13:45

Grad Vranje dobio je još jednog pobratima, kosovsku opštinu Leposavić. Povelju o bratimljjenju na svečanoj sednici vranjske Skupštine u utorak su potpisali predsednik Dejan Tričković i Dragiša Vasić, predsednik opštine Leposavić.

Potpisivanje Povelje o pobratimstvu u Vranju Potpisivanje Povelje o pobratimstvu u Vranju

- Ozvaničili smo i ovekovečili nameru o bratimljenju koju smo iskazali 6. novembra prošle godine prilikom posete severu Kosova.

Tada smo naišli na topao prijem naših domaćina i upoznali se sa bogatom kulturnom i istorijskom baštinom ali i sa aktuelnom situacijom i problemima koji tište naše ljude tamo.

Veoma težak položaj srpskog naroda u celini a posebno na Kosovu nameće potrebu uspostavljanja bratskih odnosa solidarnosti i uzajamne pomoći – rekao je Tričković.

Dragiša Vasić, predsednik opštine Leposavić kazao je da tamošnji građani  13 godina žive u neizvesnosti i pod pritiskom.

- Ovo bratimljenje narod Leposavića primiće sa dozom olakšanja i biće uveren da Srbija, Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade i Vranje misle na nas – kazao je Vasić.

Potpisivanjem povelje Vranje i Leposavić ostvarivaće i učvrstiće saradnju na mnogim poljima od ekonomije preko obrazovanja poljoprivrede do kulture, poručili su predstavnici gradova pobratima.

Svečanoj sednici vranjske Skupštine osim predstavnika Gradske uprave prisustvovali su odbornici direktori javnih preduzeća i ustanova načelnik PU Vranje i gosti iz opštine Leposavić.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: