Počinje P(h)antom fest!

Lokalne vesti - Petak 28.06.2013 - 08:54

U Vranju u petak počinje 2. Međunarodni festival pantomime, P(h)antomfest, u Domu vojske.

Logo P(h)antomfesta Logo P(h)antomfesta

Iza manifestacije stoji ovdašnja organizacija gluvih i nagluvih, uz pomoć Američčke ambasade u Srbiji i Grada Vranja.

Posebna atrakcija ovogodišnjeg "P(h)antomfesta je dolazak Avnera Ajzenberga, najslavnijeg svetskog pantomimičara, koji je, pored predstave, imate i prezentaaciju "Sve što ste hteli da znate o pantomimi a niste imali kog da pitate", koja će biti održana u subootu u Američkom kutku.

Tokom dva dana biće izvedene predstave: "Omnibus plus" (Srbija), "Nas dvoje" (Rumunija), "Noć/Romeo i Julija" (Srbija) i "Izuzeci od gravitacije" (SAD) Ajzenberga.

"Omnibus Plus" u režiji glumca i profesionalnog pantomimičara iz Skoplja Trajčeta Gjorgieva, nastala je u produkciji Fantomfesta i u njoj učestvuju članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje: Snežana Ðorđević, Aleksandra Asanović, Miodrag Demirović, Goran Ramadanović, Ivica Spasić, Velizar i Ninoslav Demirović.

Predstava je bazirana na nekim od najpopularnijih svetskih pantomimskih etida i biće premijerno izvedena na otvaranju festivala.

Rumunska predstava "Nas dvoje", kombinacija plesa i pozorišne umetnosti koja uvodi gledaoca u svet snova, urađena je u produkciji teatarske kompanije "Paše-Partout D. P." iz Bukurešta, a u glavnim ulogama su Ana Pepine i Paul Čimpojeru.

"Noć/Romeo i Julija" je pobednik konkursa koji je Fantomfest raspisao za najbolju predstavu pantomime u Srbiji sa gluvim i nagluvim glumcima.

Glavni akteri ove predstave, sastavljene od dve etide po motivima dela Vilijema Šekspira, su članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih iz Kragujevca.

Etidu "Noć" režirao je Dušan Stanikić, a etidu "Romeo i Julija" Duško Matović.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: