Počinje "Zlatni puž"

Lokalne vesti - Četvrtak 22.08.2013 - 01:22

Treći Internacionalni festival animiranog filma "Zlatni puž 2013" biće otvoren u četvrtak u Vranju, a Atrijumu OKC-a.

Plakat festivala Plakat festivala

Festival će trajati do 26. avgusta 2013. godine.

Na ovogodišnjem Festivalu biće prikazani animirani filmovi dece iz Ukrajine, Italije, Hrvatske, Rusije, Bugarske i Srbije.

Takmičenje je organizovano u dve starosne kategorije, a filmovi će, tokom tri festivalske večeri, ocenjivati žiru u sastavu: Penco Kuncev, animator i režiser iz Sofije, Milica Kuzmanović Janković, magistar filmologije i profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i Stevica Živkov, animator iz Beograda.

Prateći festivalski program biće Master klass u nekoliko termina tokom trajanja festivala, a jedan od predavača je Andrea Martinjoni, animator i kompozitor iz Italije.

On dolazi zahvaljujući velikom angažovanju i podršci Italijanskog centra za kulturu iz Beograda, koji je i prošle godine omogućio dolazak animatora iz Italije na Dečju radionicu animiranog filma.

Zatvaranju Festivala prethodiće dodela nagrada, GRAND PRIX, Zlatni, Srebrni i Bronzani puž u obe kategorije, kao i diplome za kameru, ton, režiju, scenario, ideju i montažu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: