Ponovo rade inspekcije

Lokalne vesti - Četvrtak 26.09.2013 - 12:13

Inspekcijske službe u Vranju u septembru su za 40 procenata povećale učinak, za razliku od prethodnog meseca, a iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove najavljuju i uvećanje obima posla u narednom periodu.

Antanasijević Antanasijević

Načelnik Sekretarijata Boban Antanasijević za OK Radio kaže da su najnoviji izveštaji svih inspekcija u Vranju i više nego zadovoljavajući.

– S obzirom da su sve inspekcijske službe veoma slabo opremljene, a pre svega mislim na službena vozila, rezultati rada u septembru su na zavidnom nivou.

I u narednom periodu naše inspekcijske službe biće 24 sata na terenu.

Predstoji nam zimska sezona i čišćenje snega, a naša nadležnost biće nadgledanje radova i kontrola čišćenja ispred lokala – kaže Antanasijević.

Od 25. avgusta do 25. septemra saobraćajni inspektor doneo je devet rešenja o pregledu vozila, dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i dva rešenja o otklanjanju nepravilnosti.

U istom periodu građevinska inspekcija donela je 15 rešenja o obustavi radova i rušenju, 13 zaključaka o dozvoli izvršenja i pet žalbi drugostepenom organu. Inspekcija zoohigijene izvršila je 40 inspekcijskih pregleda, od toga donela je 25 rešenja o otklanjanju nedostataka i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka.

Takođe, inspekcija zoohigijene dala je šest naloga „Komradu“ za izvršenje akcije hvatanja pasa lutalica i odradila je četiri akcije uklanjanja životinjskih leševa na teritoriji grada.

Komunalna inspekcija je u septembru izdala 90 naloga, 24 rešenja, šest zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, a tri komunalna inspektora svedočili su u postupcima pred Prekršajnim sudom.

Inače, gradski Sekretarijat u svom sastavu ima šest inspekcijskih službi.

To su građevinska, komunalna, prosvetna, inspekcija za zaštitu životne sredine, zoohigijena i saobraćajna inspekcija. Na terenu su svakodnevno 23 inspektora Sekretarijata.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: