Potvrđena kazna dvojici Vranjanaca: Dobili skoro 10 godina za ŠVERC KOKAINA

Lokalne vesti - Utorak 23.03.2021 - 10:04

Tode Krstić i Nenad Cvetković osuđeni su pravosnažno u Rumuniji na devet godina i četiri meseca robije jer su bili deo grupe koja je pokušala da prošvercuje više od tone kokaina preko Dunava iz Rumunije, koju je, kako se sumnja, naručio Igor Dedović, ubijeni vođa škaljarskog klana.

Uhapšeni sa 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto FOTO: EPA Uhapšeni sa 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto FOTO: EPA
Ovu presudu doneo je Apelacioni sud u Rumuniji, čime je potvrdio odluku prvostepenog suda
 
Kako je navedeno u presudi, bili su deo međunarodne kriminalne grupe koju su činili državljani Srbije, Španije i Rumunije.
 
Prema podacima iz istrage, ova grupa formirana je između februara i marta 2019. godine.
 
Kako prenosi "Balkan Insight", cilj ovoj grupi bio je da "kupi znatnu količinu kokaina, moguće iz zemalja Južne Amerike, i da ga transportuje i stavi u promet u države zapadne Evrope nakon tranzita kroz Rumuniju", prenosi "Blic".
 
Rumunska policija uhapsila je Krstića i Cvetkovića u martu prošle godine zbog šverca 1.040 kilograma kokaina čistoće 90 odsto iz Južne Amerike u Evropu
 
U optužnici stoji da su dvojica Vranjanaca na saslušanju ranije ispričala "da nisu znali da u kamionima voze kokain".
 
Sprski državljani su pored zatvorske kazne osuđeni i na novčanu kaznu od 12.000 evra
 
Dvojica Vranjanaca su ranije izjavila da se ne poznaju
 
- Na saslušanju su ispričali da su se u Bukureštu sreli s trećim kolegom, koji im je predložio da prevezu slike i knjige vredne 250.000 evra do EU - navodi se u optužnici. 
 
Policiju su do kokaina dovela dvojica Vranjanaca, i to nakon što su se posvađali na parkingu u okolini grada Tulče - Vozili su dva kombija u kojima je bio kokain
OK Radio, Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: