Preduzetništvo za mlade

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2013 - 13:19

Vranje - „Preduzetništvo za mlad region” naziv je projekta koji će biti realizovan u Vranju, Vranjskoj Banji i Bujanovcu.

Projekat je finansijski podržalo  Ministarstvo privrede, a sprovode ga Omladinski savez grada Vranja, organizacija „Reload“ i udruženje „Presek.

 

Projekat se bavi problemom zapošljavanja mladih u Pčinjskom okrugu, kroz afirmaciju i razvoj preduzetništva. Glavna ciljna grupa su mladi uzrasta od 14 do 30 godina.

 

Kroz projekat će biti organizovan niz treninga radi podizanja kapaciteta mladih za samozapošljavanje i preduzetništvo.

 

U okviru projekta biće obučeno 66 mladih koji će pohađati tri  obuke.

 

-Projekat treba da pokrene mlade da se bave preduzetništvom. Ovakvi projekti utiču pozitivno na privredni i ekonomski razvoj, a efekti su vidljivi posle izvesnog vremena.

 

Aktivnosti smo zamislili raznovrsno, da motivišemo mlade ljude, ali i da im pružimo praktična znanja u oblasti upravljanja, menadžmenta, administracije, prodaje.

 

Trudimo se da delujemo tamo gde postoji realna potreba, i pomognemo društvu u oblasti koja je nedovoljno pokrivena – kaže Slobodan Ljubić, koordinator projekta i predsednik Organizacije “Reload”.

 

Treninzi pod nazivom „Započni posao“, „Virtuelna preduzeća“ i „Internet preduzetništvo i start-ap“ su besplatni, najavljuju organizatori.

 

U okviru projekta biće izrađen i veb-sajt koji će objediniti lekcije sa obuka.

 

Tatjana Stamenković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: