Rat bivših direktora Direkcije

Lokalne vesti - Utorak 24.09.2013 - 09:46

Odbačene dve krivične prijave protiv bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Vranja Dragana Stojkovića otvorile su pravi medijski “rat” između Stojkovića i podnosioca prijava, zamenika direktora Dejana Stanojevića.

Direkcija za izgradnju Vranje Direkcija za izgradnju Vranje


Obojica su poslednjih dana izneli u javnost gomilu “prljavog veša” na račun protivnika.

 

Najpre je Stojković izjavio da je Stanojević podnošenjem krivičnih prijava protiv njega želeo da se “dodvori novoj partiji, SNS-u”, na šta je Stanojević odgovorio da su dve odbačene prijave protiv Stojkovića samo način da se on provlači kroz medije.

 

Potom ga je Stojković optužio za loše odrađene poslove u vreme kada je Stanojević bio direktor Direkcije.

 

- Dok je Dejan Stanojević bio direktor Direkcije, od 2004. do 2008. godine preko 85 miliona dinara uloženo u parking garažu koja je prazna.

 

Kosovska ulica je izgrađena bez atmosferske kanalizacije, Sime Pogačarevića bez rekonstuisanja vodovodne mreže pa je raskopavana više od 40 puta nakon toga, građevinsko zemljište na 80 lokacija za barake i kioske je izdato po ličnoj volji, bez procedure.
 

Stubiće koji ne dozvoljavaju parkiranje na trotoaru plaćao je Stanojević po 5.000 dinara.


 

Novo rukovodstvo Direkcije, gde je Stanojević sada zamenik direktora, najpre je sebi povećalo koeficijent za plate za šestinu, kupilo nove mobilne telefone i automobile, dok ''stari'' Citroen C5 vozi gradom nepoznato lice.

 

Nastavlja da pravi astronomske račune u ''Našoj etno kući'' u Bujanovcu, ne koriste kupljenu mašinu za obeležavanje ulica, već kolovoze obeležava firma iz Niša, što je pet puta skuplje. To će grad koštati više od tri miliona dinara – izneo je Stojković.

 

Na to je odgovorio i Stanojević u pisanom obraćanju Stojkoviću, kako ga on naziva “Dace R…”, aludirajući na njegovo rodno mesto Roždace.

 

– Ovo mu je odlična prilika da se medisjki eksponira. Nije imao prilike da to čini dok je bio direktor Direkcije, jer nije imao čime da se pohvali.

 

Na kafanske račune je potrošeno u vreme direktorovanja Daceta skoro četiri miliona dinara, što je strašno, a on sad proziva rukovodstvo Direkcije za neki mali račun u kafani “Etno kuća” u kojoj ja nikad nisam bio – saopštava Stanojević.

 

Bivši direktor Stojković izjavio je da je on zaslužan za uvođenje SMS parkiranja i da mu je drago što je novo rukovodstvo Direkcije nastavilo sa tim poslom.

 

- Mi smo uveli ovakav način naplate parkiranja u gradu sa namerom da se uvede red u saobraćaju.

 

Drago mi je da novo rukovodstvo Direkcije ide našim stopama, a logično je da mora da poveća prihod kako bi opravdali prijem novih radnika, populano nazvanih kontrolori nad kontrolorima – kazao je Stojković.

 

Stanojević je i na tu temu imao šta da kaže.

 

- Projekat SMS parkiranja počeo je u vreme kad sam ja bio direktor Direkcije, izradom Studije mirujućeg saobraćaja u kom se predviđa naplata parkiranja putem SMS poruka.On je samo to nastavio.

 

Dalje, naplata je povećana sa 600.000 dinara mesečno juna 2012., na skoro tri milona dinara, kao što je to bilo u junu ove godine. Pitam se gde je otišla razlika- kaže Stanojević i optužuje Stojkovića da nije izlazio iz službenog automobila za vreme svog direktorovanja. 

 

- Dace R. je prešao skoro 200.000 kilometara službenim automobilom za tri godine. Pitam gde je toliko išao i koje je to projekte obezbedio? Najveći promašeni projekat u istoriji Vranja je rehabilitacija Aleksandrovačkog jezera, za šta je potrošeno 116 miliona dinara, a ne Parking garaža koju on pominje.

 

Ja nisam zaposlio svoju ženu u JP “Vodovod” dok sam bio direktor Direkcije. Sada se sprema još jedna krivična prijava protiv Daceta R. zbog asfaltiranja ulaza u poštu, na zemljištu koje nije u vlasništvu Direkcije.

 

E sad, možda će i to biti odbačeno – smatra Stanojević i poručuje Stojkoviću da se više ne predstavlja kao visoki funkcioner DS, jer “on to nije i nikada neće biti”.

 

- I danas se sećam njegovog prvog pitanja kada je došao kao direktor preduzeća, a koje je meni uputio “Dejane, a čime se bavi Direkcija? To je strašno – završava Stanojević.

 

Aleksandar Aca Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: