Rokovi probijeni, direktora nema

Lokalne vesti - Četvrtak 22.08.2013 - 13:45

Iako su svi mogući rokovi za izbor direktora javnih preduzeća u Vranju probijeni, još uvek je neizvesno kada će oni biti imenovani.

zgrada Skupstine grada Vranja zgrada Skupstine grada Vranja


Polovinom jula završen je konkurs, nakon čega su kandidati prošli dve faze bodovanja, a sada se čeka mišljenje mandatno imunitetske komisije kako bi predlog bio na dnevnom redu Skupštine.

 

Predsednik lokalnog Parlamenta Dejan Tričković za OK Radio kaže da problem nije nastao u Vranju, već da se čekalo usaglašavanje akata na republičkom nivou.

 

– Konkurs je od početka do kraja sproveden zakonski i kandidati su prošli prve dve faze rangiranja. Najpre su priložili dokumentaciju, a onda su imali neposredan razgovor sa članovima komisije i test znanja.

 

Sada se čeka na mandatno imunitetsku komisiju, pa će predlozi biti na dnevnom redu skupštinskog zasedanja. Očekujemo završetak celokupnog posla u septembru, jer su i godišnji odmori u toku – kaže Tričković.

 

Inače, u Vranju se za ukupno osam preduzeća prijavilo 12 kandidata, od kojih su uslove ispunili samo sedmorica. Preduzeće Zavod za urbanizam ostalo je bez kandidata jer prijavljeni Miodrag Protić nije ispunio uslove.

 

Novim Zakonom o javnim preduzećima, usvojenom u decembru 2012. godine, predviđeno je da se direktori tih preduzeća biraju javnim konkursom, a obaveza je bila da se konkursi raspišu do kraja juna 2013. godine.

 

Aleksandar Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: