Rosa dečiji kamp na Vlasini

Lokalne vesti - Četvrtak 22.08.2013 - 09:58

Vranje/Surdulica - U petak na Vlasinskom jezeru počinje Rosa dečji kamp orijentiringa i planinarenja, koji će trajati u naredna četiri dana.

Vlasinsko jezero Vlasinsko jezero

Kamp koji pohađaju deca od šestog do osmog razreda organizuje Savez ekstremnih sportova Srbije i „Rosa“ voda.  

Reč je o delu projekta  „Promocija ekoturizma i zaštite životne sredine Vlasinskog jezera” koji su pokrenuli kancelarija Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji i Coca-Cola sistem.

Cilj projekta je buđenje svesti o Vlasini kao atraktivnoj turističkoj destinaciji a do sada je izrađen promotivni i edukativni materijal, postavljena je  turistička signalizacija, zatim infobilbordi, obeleženo je oko 100 kilometara pešačkih i biciklističkih staza, obezbeđena je oprema i obuka za rendžersku službu i pružaoce turističkih usluga.

Tokom projekta izrađen je i internet portal www.vlasina.rs, na kojem se svi zainteresovani mogu detaljnije informisati o turističkoj ponudi, dobiti sve servisne informacije i upoznati se sa neverovatnim prirodnim lepotama Vlasine.

Rosa kamp će trajati četiri dana, a osim orijentiringa i planinarenja mališani će imati priliku da savladaju i brojne lekcije iz ekologije, prve pomoći i internet bontona, kao i da se zabave u igrama bez granica.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: