Sabor SPC-a bez rasprave o Pahomiju?

Lokalne vesti - Sreda 15.05.2013 - 09:43

Na prolećnoj skupštini, ili majskom Saboru SPC-a neće biti rasprave ni o vladiki Pahomiju iz Vranja, niti pak o drugim problematičnim vladikama.

Vladike SPC-a Vladike SPC-a

Beogradski mediji prenose da na majskom Saboru neće biti reći ni o istupima vladika Amfilohija i Atanasija na mitingu 10. maja u Beogradu, niti pak o ponašanju i javnim optužbama na račun vladika Pahomija i Kačavende.

Tako će naslovi tipa „Pahomije bludničio sa dečacima u Grčkoj“ ponovo naići na ćutanje Srpske pravoslavne crkve, koja nije našla snage da bar ustane protiv takvih javnih istupa, braneći tako svog visokog zvaničnika.

Prema pisanju „Blica“ i još nekih nacionalnih medija, vladika Kačavenda nudio je svedocima protiv njega čak po 25.000 evra, kako bi ostao zaštićen.

Isti izvor navodi da će Sabor SPC-a ipak razgovarati na tu temu, ali „nezvanično“.

Tema vladike Pahommija i teških optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnika ne pominje se ni u najavama Sabora, niti pak u novinskim napisima.

Srpska pravoslavna crkva na taj način ostaje zatvorena za javnost, a pre svega za vernike, nesposobna da se uhati u koštac sa svojim najozbiljnijm problemima, koji su u velikoj meri poljuljali poverenje naroda u tu do sada neupitnu instituciju.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: