Šeiku otpisuju dug za struju?

Lokalne vesti - Četvrtak 03.11.2016 - 11:17

Vranje - Dug za električnu energiju za četiri hotela koje je kupio katarski šeik al Maki raste i neizvesno je da li će biti otpisan ili će morati da ga izmiri kupac.

Šeik Alija Abdula al Maki; FOTO: YouTube printscreen/OK Radio Šeik Alija Abdula al Maki; FOTO: YouTube printscreen/OK Radio

Leskovačka “Elektrodistribucija” je krajem prošlog meseca, zbog nasleđenog duga od 2,5 miliona dinara, isključila struju u četiri hotela u Surdulici, na Vlasini i u Crnoj Travi, koji su od juna u vlasništvu šeika Alije Abdula al Makija iz Katara.

Nakon isključenja, narodni poslanik i predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev je izjavio da bi država trebalo da izmiri dug za struju, kako bi katarskom investitoru omogućio da nesmetano uđe u svoje posede i nastavi sa investiranjem.

U međuvremenu, Igor Kostić, rukovodilac pogona EPS-a u Surdulici kaže za OK Radio da je dugovanje za struju ovih hotela naraslo na blizu četiri miliona.

- Dug od 2,5 miliona dinara je na opomeni za isključenje, a kako EPS po proceduri, pre isključenja korisniku ostavi mesec – dva „lufta“ za plaćanje, dug je narastao na blizu četiri miliona.

Ugovorom o prodaji HUP „Evropa“, u čijem su vlasništvu ovi hoteli, definisano je da će u slučaju prodaje, dugovi preduzeća biti otpisani.

Međutim, oni su u međuvremenu, dok se skupština akcionara sastala, funkcionisali i radili, a struju nisu plaćali
– objašnjava Kostić.

Da li će dug za struju biti otpisan, odlučiće rukovodstvo EPS-a.

- Ja zaista nisam siguran da li se ta klauzula o otpisu duga odnosi i na električnu energiju, pa smo to poslali višim instancama na tumačenje i odgovor očekujemo vrlo brzo – kaže Kostić.

Menadžer novog vlasnika HUP „Evropa“, šeika Alije Abdula al Makija iz Katara, Goran Anđelković nije želeo da komentariše čitav slučaj, ne želeći, kako je rekao, da se “dižu tenzije”.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: