Seljaci odustali od blokade autoputa

Lokalne vesti - Četvrtak 19.09.2013 - 10:26

Do najavljene blokade autoputa kod sela Pavlovac u četvrtak ipak nije došlo, jer je lokalna samouprava obećala rešavanje problema meštana moravskih sela.

Most kod Pavlovca Most kod Pavlovca

Naime, povodom najavljenog protesta meštana Donje i Gornje Žapsko, Crni Lug, Rataje i Aleksandrovac, na delu puta kod sela Pavlovac, gradonačelnik Vranja Zoran Antić uputio je članovima Odbora za organizaciju protesta dopis, u kome između ostalog kaže da je kao gradonačelnik preduzeo sve neophodne mere za rešavanje problema u vezi sanacije puta i mosta kod sela Rataje.

- Kada je reč o rehabilitaciji puta Pavlovac-Rataje-Aleksandrovac, urađena je projektno tehnička dokumentacija sa kojom je konkurisano kod Ministarstva građevinarstva i urbanizma, od kojeg očekujem odgovor da li će tražena sredstva biti odobrena.

Takođe, o ovom problemu sam obavestio i ministra Aleksandra Antića pisanim putem, 9. septembra ove godine, kada sam predložio finansiranje dela ovog projekta od strane Grada Vranja u visini od 33 odsto – stoji u dopisu gradonačelnika.

Antić dodaje i da je ukazao resornom ministru na veliki problem na putnom pravcu Pavlovac-Rataje-Aleksandrovac-Zlatokop-Ćukovac-Kumarevo, koji iziskuje kompletnu sanaciju.

- Ukazao sam i na dugogodišnji problem nelegalne eksploatacije peska iz korita Južne Morave, što je uslovilo i neophodnu rekonstrukciju mosta kod Rataja, koju sami finansiramo.

Tom prilikom dobio sam obećanje da će ministarstvo, zajedno sa Gradom i Evropskom investicionom bankom, podržati Vranje u pogledu uređenja putne privrede jer je činjenica da je ona u lošem stanju i u nju se mora ulagati.

Inače, ministar Antić je najavio i skoru posetu Vranju – piše u pismu.  

Inače, što se tiče mosta, doneta je Odluka, kao i rešenje za pokretanje postupka javne nabavke za sanaciju mosta u selu Rataje, u skladu sa Zakonom i za te namene je opredeljeno po predračunskoj vrednosti 5.833.000 dinara.

Postupak nabavke će biti završen do kraja oktobra, kada se može očekivati da izabrani izvođač radova uđe u posao.

Odbor za organizaciju protesta je zbog ovih obećanja odustao od blokade autoputa kod Pavlovca na sat vremena, kako je ranije bilo najavljeno.

– Dogovorili smo se da ne pravimo sada skandal sa blokadom.

Dobili smo dopis i sačekaćemo ishod cele priče. Svakako nećemo odustajati od svojih zahteva i ukoliko se ne ispune, definitivno ćemo početi sa blokadama i protestima – kaže Novica Mitić, iz odbora za organizaciju.

Aleksandar Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: