"Simpo": Ne blokirajte nam račun!

Lokalne vesti - Petak 23.08.2013 - 10:03

Kompanija „Simpo“ iz Vranja saopštila je da je Poreskoj upravi Srbije podnela predlog načina plaćanja svojih zaostalih poreskih dugovanja.

Ilustracija Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju, reč je o delu programa restruktuiranja te firme, koji je napravljen „prema dogovoru sa Vladom Srbije“.

- Ovaj Program, koji po pomenutom dogovoru Vladi treba da bude dostavljen u ponedeljak, 26. avgusta 2013. godine, predstavlja operativnu dopunu Strategije unapredjenja i razvoja „Simpa“, koja je u novembru 2012. godine dostavljena i podržana u Vladi Republike Srbije - kaže se u saopštenju.

U dopisu upućenom Poreskoj upravi Srbije, „Simpo“ je naglasio da je spreman da poštuje sve zakone, i krene sa izmirenjem svojih obaveza.

- Smatramo da ne postoje opravdani razlozi da se blokira račun „Simpa“, imajući u vidu da je odnos između države i „Simpa“, u pogledu izmirenja fiskalnih obaveza, u potpunosti uređen relevantnim zakonima, ali i zaključcima Vlade - ključna je rečenica novog „Simpovog“  saopštenja.

U saopštenju kompanije se opominje da bi blokada njenog računa „neminovno dovela do zaustavljanja proizvodnje i gubitka poslova po potpisanim ugovorima sa partnerima u zemlji i inostranstvu, čime bi bili ozbiljno ugroženi radna mesta i egzistencija 4.500 zaposlenih“.



 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: