"Šokiran sam prijavom Agencije"

Lokalne vesti - Sreda 04.09.2013 - 13:18

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je 10 krivičnih prijava protiv funkcionera zbog prikrivanja imovine, a među njima je i raniji narodni poslanik NS-a iz Vranja Radoslav Lale Mojsilović.

Mojsilović Mojsilović

Krivična prijava protiv njega podneta je Odeljenju za borbu protiv korupcije Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju Agencije, ona je podnela krivične prijave zbog osnovane sumnje da funkcioneri nisu prijavili imovinu Agenciji ili su dali lažne podatke o imovini.

– Ja sam šokiran prijavom, jer smatram da nisam trebao da dobijem krivičnu, već prekršajnu.

Desilo se zapravo da po isteku mandata nisam prijavio imovinu, jer nisam ni znao da to treba da učinim mesec dana po odlasku sa funkcije.

Oni su mi slali obaveštenja, ali na pogrešnu adresu. U svakom slučaju nemam šta da prijavim, jer na svoje ime imam samo stan koji je pod hipotekom i imao sam motor od 200 evra koji sam otuđio.

Čist  tehnički propust sa moje strane zbog koga ću sada da imam bespotrebne glavobolje – kaže Mojsilović.

On dodaje da je ljudima koji su čak i davali lažne podatke o imovini podneta prekršajna prijava, što, kako kaže, nije u redu s obzirom da je on dobio krivičnu iz neznanja.

– Sve je država rešila, pa još samo mene da reše i gotova stvar, ali dobro.

Nekako mora budžet da se popuni i da Agencija opravda svoje postojanje.

Najveći problem u celoj priči je taj što ću morati da se cimam do Beograda i nazad, da dajem izjave i vučem se po sudovima – kaže Mojsilović.

Inače, od početka godine, Agencija je pokrenula ukupno 283 postupka.

Najveći broj, 182 odnosi se na funkcionere koji nisu podneli izveštaj o imovini i prihodima u zakonom propisanom roku.

Zbog neprenošenja upravljačkih prava, navodi se, Agencija je podnela 38  zahteva, dok je u tri slučaja funkcioner propustio da u zakonom propisanom roku obavesti Agenciju o učešću u postupku javne nabavke.

Aleksandar Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: