Startuje hotelijerstvo u Hanu

Lokalne vesti - Četvrtak 22.08.2013 - 09:50

Vranje - U toku su poslednje pripreme za septembarski upis studenata na prvu godinu Visoke hotelijerske škole u Vladičinom Hanu.

Škola u kojoj je smešten fakultet Škola u kojoj je smešten fakultet

Upis počinje prvog septembra i trajaće 12 dana. Kako je saopšteno iz te ustanove, prijava kandidata je drugog i trećeg septembra, a prijemni ispit četvrtog i petog septembraje.

Budući brucoši mogu izabrati smer gastronomije, hotelijerstva ili restoraterstva.

- Ovo je, inače, odeljenje državne škole, čija diploma pruža mogućnosti za rad i u inostranstvu.

Odeljenje je smešteno u prostorijama OŠ ,,Sveti Sava“ u Vladičinom Hanu, koja se nalazi nedaleko od glavne autobuske stanice.

Studenti ove škole profesionalnu praksu realizuju u Srbiji, Crnoj Gori, Velikoj Britaniji, Grčkoj, Rusiji, Nemačkoj, Francuskoj, Poljskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Italiji, Ukrajini i SAD – kaže Slađana Tasić iz skupštinske službe opštine Vladičin Han, koja radi na upisu novih studenata.

Ponovna akreditacija studijskih programa ove škole dobijena je 2012. godine, što budućim brucošima garantuje validnost diploma nakon završetka studija.

Visina školarine za smer Hotelijerstvo je 70.000 dinara, za Restoraterstvo 75.000 dinara, a za smer Gastronomija školarina iznosi 90.000 dinara.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: