Startuje KENTAUR: Danci sutra otvaraju fabriku u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 23.10.2019 - 11:53

Vodeći danski proizvođač profesionalne garderobe za uslužne i zdravstvene delatnosti, „Kentaur“, otvara sutra u Vranju svoj prvi proizvodni pogon u Srbiji, saopštila je Ambasada Danske u Beogradu.

Predstavnici Predstavnici "Kentaura" u razgovoru sa gradskim rukovodstvom FOTO: vranje.org.rs
Ovaj pogon, u koji je uloženo više od milion evra, na početku će zaposliti 150 ljudi, a u planu je zapošljavanje bar još 200 radnika do kraja iduće godine, stoji u saopštenju.
 
Kako se dodaje u saopštenju Ambasade Danske u Beogradu, ove investicione i proizvodne aktivnosti se sprovode u sklopu plana kompanije da locira proizvodnju što bliže ključnim tržištima poput Nemačke, Švajcarske, i skandinavskih zemalja.
 
- Na ovaj način kompanija može brže i preciznije odgovoriti zahtevima kupaca u pogledu količina, boja i veličina odeće u svetlu sve dinamičnijih zahteva klijenata - kaže se u saopštenju.
 
Specifičnost "Kentaura" se sastoji, objašnjavaju, i u tome što su "lestvica kvaliteta i dizajna podignuta poprilično visoko".
 
Svi repromaterijali su poreklom iz Nemačke, Italije ili Engleske dok su za dizajn zaduženi vodeći danski i japanski kreatori
 
Ovakav pristup je kompaniju učinio, kažu, prepoznatljivom među profesionalcima, a danas su i glavni sponzori kuvarske reprezentacije Danske.
 
Celokupna proizvodnja kompanije je izvozno orijentisana, a Vranje, kao grad sa jakom tekstilnom tradicijom i radnim navikama se, kako navode, uspešno uklopilo u model kompanije "Kentaur"
 
Ovim projektom, kažu u Ambasadi, dodatno je pojačano prisustvo danskih firmi na jugu Srbije.
 
Kompanije iz Danske zapošljavaju više od 500 ljudi u ovom regionu, a prema svim procenama, navode, do kraja sledeće godine taj broj će se duplirati.
 
- Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške i podsticaja Vlade Srbije, ali i lokalnih samouprava koje su prepoznale i podržale aktivnosti kompanija iz Danske - navodi se u saopštenju.
 
Danska se, ocenjuju, pokazala kao odličan partner za saradnju, budući da su preko 90 odsto investicija iz ove male skandinavske zemlje u celosti izvozno orijentisane proizvodne i uslužne kompanije.
 
Prema prethodnim najavama, danska firma je kupila pogon preduzeća „Ljubisavljević“ u stečaju, u Industrijskoj zoni Bunuševac, gde bi trebalo da krenu sa proizvodnjom.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: