Stigla pomoć u Tamno Bučje (FOTO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.10.2013 - 10:59

Nakon objavljivanja priče na portalu OK Radio o siromašnoj, ali čestitoj porodici Stamenkovića iz zaseoka Tamno Bučje u selu Babina Poljana mnogo njih iz Vranja, Srbije i inostranstva se javilo da konkretno pomogne.

Deca dobijaju igračke u Tamnom Bučju Deca dobijaju igračke u Tamnom Bučju

U nedelju, 20. oktobra, Stamenkoviće su posetili predstavnici udruženja građana “Za naše Vranje” koje im je uručilo raznovrsnu pomoć, nakon povedene akcije i odaziva članova udruženja i građana.

Zarije sa suprugom Slađanom i decom dvanestogodišnjim Aleksandrom, devetogodišnjom Anastasijom i četvorogodišnjim Draganom istinski su se obradovali pomoći koja im puno znači.

Ispred udruženja “Za naše Vranje”  bili su predsednik Ilija Popović,  Nebojsa Janjić potpredsednik i Borka Stefanović, član upravnog odbora i odgovorna za medije.

- Nakon uspešno sprovedene akcije pomoći, porodici Stamenković smo odneli od svega po malo: džak brašna, so, hranu (makarone), euro krem, šunku, salame, slatkise za decu…

Potom, obuću, odeću za svakog člana, za svakog po zimsku jaknu… Drago nam je jer smo videli veliku radost u očima svih, a posebno dece.

Njima se se posebno dopale igrače, dva lepa traktora za dečake, medvedić za devojčicu. Dali smo Zariju nešto novca da kupi gorivo za motor AP-4 – kaže Popović za OK Radio.

Ono što onespokojava, ističe Popović, je da je krom od slame na kući u kojoj Stamenkovići stanuju počeo da popuša, pa na nekolikom mesta ima rupa, posebno sa strane gde se spaja sa zidom od dasaka i blata.

- Ubeđeni smo da, ako bude jake zime i dosta snega, će im se krov srušiti.

Zato bismo uputili apel nadležnim da pomognu ovim divnim ljudima da saniraju krov što pre, jer ovde zima dolazi rano  – ističe Popović.

Iz udruženja “Za naše Vranje” najvaljuju nove akcije.

- Planiramo da u dogledno vreme povedemo novu humanitranu akciju za pomoć nekoj od porodica koja ima puno dece.

Želimo da u OKC-u organizujemo koncert na kome bi pevali pevači iz Vranja, a umesto novca za ulaznicu davao bi se slatkiš za decu, sveska, olovka, blok za likovno… - navodi Popović.

Dušan Đorđević

 

              

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: